"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 19/02/2009

El PSM-EN critica que el Govern espanyol exclogui les ONGs de les Illes Balears del 0,7% de l’IRPF

Antoni Alorda acusa el PSOE de contradir un discurs federalista amb una praxi centralistaEl PSM-EN critica que el Govern espanyol limiti l’accés de les ONGs de les Illes Balears a les ajudes de l’IRPF. L’Executiu presidit per Rodríguez Zapatero (en concret el Ministeri d’Educació, Polítiques Socials i Esport) pretén regular la concessió de subvencions amb càrrec al 0,7% de l’IRPF de manera que s’exclouran les ONGs que no desenvolupin projectes d’àmbit estatal.

El diputat del PSM-EN, Antoni Alorda, lamenta que amb aquesta regulació “moltes ONGs de les Illes Balears podrien quedar al marge d’aquestes ajudes”.

Alorda acusa el PSOE de mantenir un doble discurs: “malgrat els pronunciaments federalistes de dirigents com Francesc Antich o Francina Armengol, quan governa l’Estat el PSOE sempre manté una praxi política centralista i, com queda clarament reflectit en aquest cas, tendeix a recuperar competències transferides a les Comunitats Autònomes”.

El diputat nacionalista recorda que el Parlament de les Illes Balears va aprovar l’any 2005 una ProposiciĂł No de Llei del grup parlamentari del PSM-EN en què instava el Govern de l’Estat “que, reconeixent la competència autonòmica en matèria de serveis socials, transfereixi a les institucions d’autogovern la part que correspon dels doblers recaptats en la casella “d’altres fins socials” de la declaraciĂł d’IRPF”.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: