"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 18/02/2009

El BLOC aposta perquè el Govern rebutgi un acord de finançament que suposi un increment de només 200 milions

La formació emplaça els diputats de Balears al Congrés del PSIB-PSOE i del PP a plantar cara al Govern espanyol i a exigir un model de finançament justEl BLOC per Mallorca ha manifestat avui el seu rebuig frontal a la possibilitat que el nou model de finançament autonòmic impliqui un increment de tan sols 200 milions d’euros, xifra aproximativa feta pública per la Conselleria d’Economia i que, segons la coalició formada per PSM-EN, EU-EV i Esquerra, tornaria a deixar les Illes Balears molt per davall de les seves necessitats. Així ho han afirmat en roda de premsa el diputat del PSM-EN, Antoni Alorda, el coordinador d’EU a les Illes Balears, David Abril, el president d’Esquerra a les Illes Balears i conseller insular, Joan Lladó, i el diputat i portaveu dels Verds de Mallorca, Miquel Àngel Llauger.

Els representants del BLOC han plantejat que, si finalment la xifra que ofereix el Govern espanyol a les Illes Balears amb el nou model de finançament autonòmic és de 200 milions, el Govern hauria de rebutjar la signatura del nou model de finançament en el Consell de Política Fiscal i Financera. Des de la coalició consideren que la xifra de 200 milions no serveix per solucionar el dèficit històric de finançament, i quedaria molt lluny de resoldre els problemes dels serveis públics i de competitivitat de l’economia del nostre país, especialment en la complicada situació econòmica actual.

Els representants del BLOC han pronosticat que si el PSIB-PSOE pretén acceptar un sistema de finançament en les condicions que s’estan plantejant es produirà una crisi política al si del Pacte de Govern. Així mateix, adverteixen que si no es resol el problema del finançament de manera satisfactòria s’obrirà un escenari d’incertesa en la relació amb l’Estat i els recursos públics seran insuficients per complir els acords de Govern del Pacte progressista i nacionalista.

El BLOC fa una crida a la mobilitzaciĂł social i polĂ­tica per tal d’aconseguir un sistema de finançament just amb les Illes Balears. En aquest sentit, ha emplaçat els diputats de Balears en el CongrĂ©s, tant del PSIB-PSOE com del PP, a plantar cara al Govern espanyol i a exigir un model de finançament just.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: