"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/02/2009

Els Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM demanen al conseller de Salut la retirada de la vacuna del virus del Papiloma

Els greus casos apareguts a València confirmen els possibles perills de la vacunaEls Joves d’Esquerra Nacionalista volem expressar la nostra preocupació davant el perill que suposa la vacunació del virus del papiloma (VPH) al conjunt de nines i adolescents de la nostra comunitat, especialment després dels casos greus de València i els creixents efectes secundaris detectats els darrers dies. Volem recordar a més que ja denunciarem a l’inici del procés de vacunació, com feren moltes altres associacions, que aquesta vacuna no era prou segura, provada o fins i tot útil.

Des dels JEN-PSM creim que el conseller Thomàs ha de retirar l’esmentada campanya de vacunació a les adolescents ja que el Conseller sap que es desconeixen els efectes secundaris a mig i llarg (i ara curt) termini d’aquesta vacuna, així com els efectes que pot produir en nines o preadolescents i la seva inutilitat davant la majoria de les soques de la malaltia. D’altra banda és la vacuna més cara de la història i també la més dolorosa.

Segons Joan Ferrà, secretari general dels JEN, “ens agradaria saber quins interessos s’amaguen rere la vacuna, ja que pareix ser que no és la salut de les dones i les adolescents. És més, aquest tipus de càncer es pot prevenir amb més eficàcia mitjançant una bona formació sexual, uns hàbits de salut i higiene i una revisió mèdica anual”.

El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, és totalment conscient d’aquesta situació, per això demanam la retirada d’aquesta vacuna i l’impuls de polítiques de prevenció molt més efectives en la salut de les dones. 
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: