"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/02/2009

L鈥檕fensiva del PP contra la fiscalia 茅s una fugida endavant per tapar la corrupci贸, segons el PSM-EN

Els nacionalistes afirmen que Josep Juan Cardona ha de dimitir, i Rosa Estar脿s ha de donar explicacions sobre el finan莽ament del seu partitEl PSM-EN considera que el Partit Popular est脿 intentant desviar l鈥檃tenci贸 sobre la profunda crisi que viu aquesta formaci贸, arran de l鈥檃llau de casos de corrupci贸 que s鈥檈stan destapant dins les seves files, tant a les Illes Balears com a la resta de l鈥橢stat. Els nacionalistes consideren que l鈥檕fensiva dels populars contra els poders de l鈥橢stat (en concret, contra la fiscalia anticorrupci贸) i les acusacions de conspiracions contra el PP s贸n una maniobra de distracci贸 i una fugida endavant inacceptable.

Des del PSM-EN afirmen que el que ha de fer el PP 茅s donar explicacions sobre tots els casos de corrupci贸 que estan sortint a la llum, i de manera especial sobre la presumpta trama de finan莽ament il路legal del partit amb fons p煤blics. La declaraci贸 judicial d鈥檃hir de Josep Juan Cardona, exconseller de Comer莽 i Ind煤stria durant el Govern en qu猫 Jaume Matas era president i Rosa Estar脿s vicepresidenta, no ha esclarit les responsabilitats directes sobre el pagament d鈥檈nviament de propaganda electoral del PP a Eivissa i Formentera a c脿rrec del CDEIB. Tanmateix, la gravetat dels fets esdevinguts en la Conselleria que ell dirigia (en la qual, a m茅s, ha quedat provat que subordinats seus van cobrar comissions il路legals a trav茅s del CDEIB) recomana que se li hagi d鈥檈xigir, per responsabilitat pol铆tica, la ren煤ncia a qualsevol c脿rrec de representaci贸 pol铆tica, com 茅s l鈥檃cta de diputat al Parlament.

Si vol recuperar la credibilitat, en compte d鈥檃tiar el president estatal del seu partit per ordir teories de la conspiraci贸, Rosa Estar脿s hauria d鈥檈xigir la dimissi贸 d鈥檈n Josep Juan Cardona (de la mateixa manera que Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre han for莽at la dimissi贸 de batles del PP i d鈥檃lts c脿rrecs del Govern de la Comunitat de Madrid implicats en la trama de corrupci贸 destapada pel jutge Baltasar Garz贸n), i hauria de donar explicacions convincents sobre el finan莽ament del seu partit. L鈥檃ctitud actual de la presidenta del PP nom茅s contribueix a la p猫rdua de credibilitat de les institucions democr脿tiques i de la pol铆tica. Ara m茅s que mai, els partits pol铆tics han de ser inflexibles en la lluita contra la corrupci贸 i han de fer tots els esfor莽os possibles per acabar amb aquesta xacra, que mina la confian莽a de la ciutadania en els seus representants i desprestigia la pr脿ctica pol铆tica en el seu conjunt.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: