"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 12/02/2009

“És l’hora d’exigir un model de finançament que no condemni els habitants d’aquesta terra a ser ciutadans, no ja de segona, sinó de tercera categoria”

La portaveu del BLOC al Consell Insular de Mallorca i vicesecretària general del PSM-EN, Joana Lluïsa Mascaró, reivindica en el debat de política general un nou finançament “que acabi amb l’espoli i consolidi l’autèntic Govern de Mallorca”ReproduĂŻm alguns fragments del discurs de Joana LluĂŻsa MascarĂł en el debat de polĂ­tica general celebrat avui al Consell de Mallorca:

“Al llarg d’aquests darrers 30 anys s’han fet passes importants, ara és l’hora de marcar clarament el camí, de definir el model que volem i d’exigir allò que Mallorca es mereix un model de finançament que no condemni els habitants d’aquesta terra a ser ciutadans, no ja de segona, sinó de tercera categoria”.

(...)

“Un nou finançament que acabi amb l’espoli, i una nova llei de consells que consolidi la institució com l’autèntic govern de Mallorca seria el millor homenatge a les persones que han passat per aquesta institució, però sobretot a la ciutadania que il•lusionada veia que amb la democràcia es creaven institucions properes dirigides per persones que ells mateixos triaven”.

(...)

“Fa una setmana, per unanimitat, aprovàvem resoldre el contracte de Can Domenge, iniciant el procés pel retorn dels terrenys a la titularitat pública, obrint la possibilitat de destinar-los a usos on hi prevalgui l’interès general.

L’any passat parlàvem d’intentar aconseguir que Es Guix no es convertís en una macrourbanització, i ara ja podem dir amb contundència que ho hem aconseguit.

No ha estat així amb Son Bosch, de moment, però si amb Es Guix i Son Real, i molts altres.

Tenim també en tramitació la declaració de BIC d’Es Jonquet i en alguns altres llocs ja s’han iniciat els tràmits per a aconseguir-ne la protecció.

I això són fets que ens han d’encoratjar a continuar treballant per a la protecció del patrimoni.

Tots parlam de protegir el nostre patrimoni: el natural, el cultural, l’etnològic, el lingüístic. També del patrimoni immaterial, de les nostres costums i de les nostres tradicions.

I en relació al principal patrimoni immaterial, la llengua, des del BLOC esteim convençuts que el català ha de ser la nostra principal eina de cohesió i integració, així com el vehicle que ens connecta al món”.

(...)

“HaurĂ­em de saber aprofitar l’oportunitat que ens ofereix la situaciĂł actual per definir un model de desenvolupament que doni resposta a les necessitats presents, però sobretot que afronti el futur de manera el qual els ciutadans sapin que el Consell, el Govern de Mallorca, treballa i continuarĂ  fent-ho per a garantir l’interès general i una bona qualitat de vida, en tots els Ă mbits: territorial, social, ambiental, cultural”.ť
Documents

Discurs Ă­ntegre de Joana LluĂŻsa MascarĂł en el debat de polĂ­tica general del Consell de Mallorca (158 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: