"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/02/2009

El PSM-EN i el Fòrum per la Veritat i la Justícia a l’Àfrica insten el Govern espanyol a donar suport al ‘Pla Obama’ per acabar amb la violència al Congo

Donen suport a la investigació judicial de l’Audiència Nacional contra alts càrrecs ruandesos per l’assassinat de nou ciutadans espanyolsEl Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs ha demanat avui al Govern espanyol que "segueixi l'estela" de la nova administració americana i doni suport a l'anomenat 'Pla Obama' per acabar amb la violència al Congo.

En roda de premsa al Senat, el president d'aquesta organització, Joan Carrero, el senador autonòmic del BLOC-PSM, Pere Sampol, i el director general de Cooperació del Govern de les Illes Balears, Josep Ramon Balanzat, han analitzat el viatge que recentment ha fet a Kinshasa (República Democràtica del Congo) una delegació balear formada per parlamentaris, regidors i representants del Fòrum i que ha estat finançat pel Govern.

Segons ha assenyalat el senador Sampol, el viatge ha coincidit amb un canvi en la situació que es viu a la zona amb la retirada de les ajudes econòmiques a Rwanda per part d'alguns països i amb el gir "radical" a la política del Govern americà. El senador del BLOC-PSM ha explicat que al Congo s'han dipositat "moltes esperances" en el president Barack Obama, després de la intervenció en el Senat el passat 13 de gener de la secretària d'Estat Hillary Clinton sobre la situació a la zona.

Per això, Sampol s'ha unit a la petició de suport tant per al "pla Obama", que pugui permetre al Congo l'explotació dels seus recursos naturals, com per a les democràcies incipients a la zona. També ha demanat que es condicioni qualsevol ajuda per part d'altres països a processos democràtics i al respecte dels drets humans.

Per la seva banda, el director general de Cooperació, Josep Ramon Balanzat, ha manifestat el suport del Govern al procés per aconseguir una pau justa al Congo i Ruanda. "Moltes vegades, quan parlem de cooperació pensem en aixecar hospitals i escoles però ens oblidem que la condició prèvia és que hi hagi una situació de pau i de respecte a mínim als drets humans", ha afegit.

Finalment, els membres de la delegació balear al Congo han instat el Govern espanyol que segueixi contribuint a la defensa de la investigació de l'assassinat de nou ciutadans espanyols a la regió i a activar els mecanismes per l'entrega a la justícia dels processats per l'Audiència Nacional.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: