"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 09/02/2009

El Consell aprova el decret per rescindir el contracte amb l鈥檃djudicat脿ria de Can Domenge

Joana Llu茂sa Mascar贸 adverteix que el BLOC nom茅s retirar脿 el contenci贸s contra la pol猫mica operaci贸 urban铆stica quan els terrenys tornin a ser p煤blicsEl ple del Consell de Mallorca ha ratificat el decret de resoluci贸 del contracte amb l鈥檈mpresa adjudicat脿ria de la pol猫mica operaci贸 urban铆stica de Can Domenge, impulsada la legislatura passada amb els vots d鈥橴M i del PP. En aquesta ocasi贸, per貌, aquests dos partits s鈥檋an sumat als vots del BLOC i del PSOE, que sempre s鈥檋an oposat a l鈥檕peraci贸. Tanmateix, el decret signat per la presidenta Armengol (PSOE) planteja la rescissi贸 del contracte amb l'empresa adjudicat脿ria per incompliment dels terminis d'execuci贸 de l'obra, i no declara la nul鈥itat del proc茅s.

Els partits del BLOC, en canvi, varen denunciar des del primer moment les nombroses irregularitats que hi havia en la tramitaci贸 i adjudicaci贸 del concurs de Can Domenge (l'adjudicaci贸 del solar es va fer per la meitat del preu de mercat, els terminis del concurs eren insuficients, etc). De fet, el PSM-EN i EU-EV varen interposar un contenci贸s administratiu contra l'acord d'adjudicaci贸 de l'operaci贸 urban铆stica. Aquest contenci贸s est脿 susp猫s mentre es dilucida la causa penal que es segueix contra els consellers de PP i UM que hi votaren a favor.

El fet que l鈥檈mpresa adjudicat脿ria hagi recorregut el decret del Consell implica que la resoluci贸 del contracte no ser脿 autom脿tica. En aquest sentit, la portaveu del BLOC al Consell i vicesecret脿ria general del PSM-EN, Joana Llu茂sa Mascar贸, tot i que s鈥檋a manifestat favorable al decret, ha advertit que "nom茅s retirarem el contenci贸s contra l'operaci贸 de Can Domenge quan els terrenys tornin a ser p煤blics".

D'altra banda, la portaveu del BLOC ha recordat que un altre dels motius pels quals els partits de la coalici贸 es varen oposar al concurs era que no aportava beneficis socials. Per aix貌, Joana Llu茂sa Mascar贸 confia que pr貌ximament es pugui destinar el solar de Can Domenge a la construcci贸 d'habitatges de protecci贸 oficial.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: