"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 09/02/2009

El PSM-EN vol evitar que la directiva europea sobre pirot猫cnia perjudiqui les colles de dimonis

El Departament de Cultura i Patrimoni del Consell crear脿 una comissi贸 de treball per analitzar la normativa i estudiar la protecci贸 dels espectacles de foc com a manifestacions de la nostra cultura popularEl Consell de Mallorca, a trav茅s del Departament de Cultura i Patrimoni, crear脿 una Comissi贸 de treball per analitzar la Directiva 2007/23/CE en relaci贸 a les festes populars amb articles de pirot猫cnia. El Consell executiu ha aprovat aquesta decisi贸 a proposta de la vicepresidenta, consellera de Cultura i Patrimoni i portaveu del BLOC en la instituci贸 insular, Joana Llu茂sa Mascar贸 (PSM-EN).

La Comissi贸 de treball tindr脿 per objecte analitzar la Directiva 2007/23/ CE del Parlament Europeu i del Consell en relaci贸 a les festes populars que es celebren amb la pres猫ncia d'elements de pirot猫cnia, i elaborar una proposta envers el Ministeri d鈥橧nd煤stria, Turisme i Comer莽 per tal que la transposici贸 de l'anomenada Directiva a la norma estatal garanteixi la continu茂tat a Mallorca, de la celebraci贸 de les festes amb articles pirot猫cnics.

La Comissi贸 estar脿 presidida per la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, que en designar脿 els seus membres, a proposta de les entitats convidades, relacionades amb el m贸n de les festes amb elements pirot猫cnics. A m茅s a m茅s, la comissi贸 estar脿 oberta a la participaci贸 de representants dels grups pol铆tics del Consell; hi haur脿 tamb茅 representants de la Federaci贸 de dimonis, diables i b猫sties de foc de les Illes Balears; dels altres consells insulars i de les conselleries de Comer莽, Ind煤stria i Energia, i d'Educaci贸 i Cultura del Govern de les Illes Balears, entre altres.

Tenint en compte doncs la Directiva, el Consell de Mallorca considera que cal avaluar i estudiar a fons alguns dels seus aspectes, sobretot perqu猫 a la nostra illa i a altres territoris de la Mediterr脿nia existeix una tradici贸 secular i fortament arrelada de celebraci贸 de festes populars amb la pres猫ncia d'elements de pirot猫cnia, a les quals el Consell de Mallorca, a trav茅s del Departament de Cultura i Patrimoni, d贸na suport at猫s el seu valor cultural i participatiu.

D'altra banda, Joana Llu茂sa Mascar贸, com a consellera de Cultura i Patrimoni, ha mantingut ja els primers contactes amb la Generalitat de Catalunya per tal de treballar conjuntament i de manera coordinada sobre aquest tema.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: