"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/01/2009

El PSM - EN insta a aturar el camp de golf de Son Bosc arran de l’informe del Consell de Flora i Fauna

La formació convida la Conselleria de Medi Ambient a ampliar-ne la protecció i a la Conselleria de Territori del Consell a interposar-hi el recurs a què es va comprometreArran del pronunciament del Consell Assessor de Flora i Fauna de la Conselleria de Medi Ambient, el PSM-Entesa Nacionalista considera que s’ha d’aturar d’una vegada per totes el projecte de camp de golf de Son Bosc (Muro).

Aquest òrgan integrat per tècnics i científics, que assessora la Conselleria en aspectes relatius a la conservació d’espècies, es va pronunciar ahir, per 12 vots a 5, en contra del pla de conservació de la colònia d’orquídia de prat que habita els terrenys on es pretén construir el polèmic camp de golf.

Els nacionalistes consideren que aquest pronunciament posa de manifest que l’àmbit de protecció de l’orquídia de prat ha de ser més ample que el proposat per la Conselleria. El PSM-EN, així mateix, valora que ja hi ha hagut suficients pronunciaments científics i tècnics com per concloure que el projecte de camp de golf de Son Bosc és ecològicament lesiu i que posa en perill la rica biodiversitat d’aquesta zona de Mallorca, per la qual cosa és totalment inadequat en aquests terrenys.

Per aix√≤, el PSM-EN convida la Conselleria de Medi Ambient (en mans d‚ÄôUM) a fer la reflexi√≥ que la conseq√ľ√®ncia l√≤gica d'aquest pronunciament √©s ampliar el Parc Natural de l'Albufera o b√© afectar els terrenys colindants a trav√©s d'un PORN (la qual cosa, en qualsevol dels dos casos, impossibilitaria el camp de golf). La coalici√≥ tamb√© considera que el Consell de Mallorca ha d'estudiar la manera de revisar la concessi√≥ d'inter√®s general al pol√®mic projecte.

El PSM-EN recorda que ha interposat un contenci√≥s contra aquest projecte (conjuntament amb el GOB), i manifesta que el mantendr√† i, si cal, el renovar√† en cas que hi hagi un replantejament del projecte. La formaci√≥ tamb√© recorda que la consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Llu√Įsa Dubon (PSOE), es va comprometre a interposar tamb√© un contenci√≥s contra el camp de golf de Son Bosc, i li demana que aprofiti les novetats esdevingudes per acomplir aquest comprom√≠s des de la instituci√≥ insular (tamb√© tenint en compte el frac√†s per q√ľestions de forma del contenci√≥s del grup de consellers del PSOE).Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: