"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/01/2009

El PSM-EN considera que el conveni de reciprocitat de les emissions d'IB3 i TV3 és "positiu, però insuficient"

La formaci√≥ insta el PSOE a garantir que els ciutadans de les Illes Balears podran rebre tots els canals de televisi√≥ p√ļblics dels territoris de llengua catalanaEl BLOC per Mallorca considera que el conveni per a la recepci√≥ rec√≠proca d'IB3 i TV3 signat la setmana passada entre el Govern de les Illes Balears i el Govern de la Generalitat de Catalunya √©s positiu, per√≤ insuficient. D'una banda, des de la coalici√≥ assenyalen que era necessari i urgent renovar el conveni de reciprocitat entre les televisions p√ļbliques dels dos territoris per tal de possibilitar la recepci√≥ de TV3 en TDT. Tamb√© consideren positiu el fet que es pugui sintonitzar IB3 a tot el territori de Catalunya amb tecnologia digital terrestre.

D'altra banda, el BLOC considera que el conveni signat encara est√† molt lluny de satisfer les aspiracions de molts ciutadans de les Illes Balears, que exigeixen la recepci√≥ de tots els canals de televisi√≥ p√ļblics en catal√† en TDT (√©s a dir, els quatre canals de la Corporaci√≥ Catalana de Mitjans Audiovisuals -TV3, Canal 33, 3/24, C300- i els dos canals p√ļblics valencians -Canal 9 i Punt 2-). En aquest sentit, la formaci√≥ d'esquerra nacional i ecologista considera clarament insuficient el fet que el conveni nom√©s prevegi la recepci√≥ rec√≠proca de dos canals digitals. Aix√≤ implica que, de moment, a les Illes Balears no es podran rebre dos dels quatre canals p√ļblics de la CCMA. Pel que fa als canals de la televisi√≥ p√ļblica valenciana, el BLOC recorda que encara no hi ha un marc legal i unes condicions t√®cniques que permetin la recepci√≥ de Canal 9 i Punt 2 en TDT.

Finalment, el BLOC insta el PSIB-PSOE a exigir al Govern de l'Estat que assigni al Govern de les Illes Balears els canals m√ļltiplex necessaris perqu√® els ciutadans d'aquest pa√≠s puguin rebre en TDT les emissions de totes les televisions p√ļbliques en catal√†.Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: