"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 21/01/2009

La Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista empla莽a els partits de l鈥橝lian莽a Lliure Europea a bastir una candidatura nacionalista i progressista per conc贸rrer a les properes eleccions europees

Biel Barcel贸 (PSM-EN de Mallorca), Tuni All猫s (PSM-EN de Menorca) i Maurici Cuesta (ENE) fan una crida a ERC, BNG, EA, Chunta Aragonesista i PAEls partits de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista (Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista, Partit Socialista de Menorca-Entesa Nacionalista i Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa) han empla莽at els partits de l'Alian莽a Lliure Europea (ALE) que tenen com a marc d鈥檃cci贸 pol铆tica les nacions sense estat de l鈥橢stat espanyol a bastir una candidatura unit脿ria de car脿cter nacionalista i progressista per conc贸rrer a les properes eleccions al Parlament europeu, que se celebraran el proper mes de juny. Aix铆 ho han explicat avui Biel Barcel贸, Tuni All猫s i Maurici Cuesta, secretaris generals del PSM-EN de Mallorca, el PSM-EN de Menorca i ENE, respectivament, en roda de premsa.

La Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista ha enviat avui una carta a la resta de partits membres d鈥橝LE a l鈥橢stat espanyol: ERC, BNG, EA, Chunta Aragonesista i Partit Andalusista. Des del passat mes d'abril de 2008 la Federaci贸 PSM-EN forma part d'aquest partit pol铆tic europeu que integra formacions de car脿cter nacionalista i progressista de les nacions sense estat de la Uni贸 Europea, i que forma grup parlamentari amb els Verds europeus.

Cal recordar que a les passades eleccions al Parlament europeu els membres d鈥橝LE a l鈥橢stat espanyol es presentaren en dues candidatures distintes: Galeuscat-Pobles d鈥橢uropa, encap莽alada per CiU i on hi eren el BNG i el PSM-EN; i l鈥橢uropa dels Pobles, amb ERC, EA i CHA.

Biel Barcel贸 ha assenyalat que, fins ara, els partits d'ALE a l'Estat espanyol semblen tenir com a prioritat les pol铆tiques dels respectius territoris: 茅s el cas del BNG o EA, que tenen com a horitz贸 m茅s immediat les eleccions auton貌miques gallegues i basques (que se celebraran al mar莽), o el d'Esquerra Republicana, que de moment nom茅s ha manifestat posicionaments p煤blics en clau de pol铆tica interna estrictament catalana (proposta feta a ICV i CiU per a conformar una candidatura catalanista 煤nica, plantejada en l鈥櫭爉bit del Principat de Catalunya, i que d'altra banda ha estat rebutjada).

Barcel贸 ha explicat que "tot i que el 2009 podria tornar-se a repetir la paradoxa que membres d鈥橝LE es presenten a dues, o fins i tot tres, candidatures diferents, cal dir que, a dia d鈥檃vui, tots els escenaris estan oberts. Per aix貌 des de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista empla莽am a tots els parits de l鈥橝lian莽a Lliure Europea de l鈥橢stat espanyol a superar les din脿miques pol铆tiques limitades als respectius territoris, i a conformar una candidatura unit脿ria, de car脿cter nacionalista i progressista que pugui situar al Parlament europeu veus que defensin els nostres principis, per contribuir a la construcci贸 d鈥檜na Europa dels pobles lliures, socialment avan莽ada i mediambientalment sostenible".

Els dirigents de la Federaci贸 nacionalista apunten que aquesta candidatura es podria ampliar a altres partits de l鈥櫭爉bit nacionalista d鈥檌deologia progressista, com ara el Bloc Nacionalista Valenci脿, que va formar part de la candidatura Galeuscat-Pobles d鈥橢uropa, amb el PSM-EN i el BNG, i ha estat un aliat tradicional del PSM-EN. En relaci贸 a altres partits nacionalistes, des del PSM-EN asseguren que "estudiarem totes les propostes que es posin damunt la taula, i esteim disposats a xerrar amb tothom".
Documents

Carta de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista als partits de l'Alian莽a Lliure Europea de l'Estat espanyol (59 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: