"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/01/2009

La Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori i el PSM-EN presentaran al·legacions al Pla Director Sectorial de Carreteres de Mallorca.

Gabriel Vicens va anunciar que el seu departament presentarà al•legacions al Pla de Carreteres de Mallorca, després de mantenir una reunió amb la vicepresidenta del Consell de Mallorca i vicesecretària general del PSM-EN, Joana Lluïsa Mascaró, a la qual també van assistir membres del GOBVicens i Mascaró van considerar fonamental que el nou pla contempli les millores de transport públic que estan previstes en la Illa, en lloc de plantejar la construcció de noves infraestructures que consumen més territori. Segons el parer de Vicens, "no es pot aprovar una modificació que no té en compte altres tipus de transport públic, com és el ferrocarril i la xarxa d'autobusos interurbans". Per aquest motiu, va concretar que les al•legacions que presentarà la Conselleria estaran dirigides que s'incloguin "accessos preferents" per al transport públic, i aniran en contra de determinades ampliacions de carreteres que "no són racionals" tenint en compte "l'impuls que està donant el Govern en matèria de transport públic". "No ens sembla lògic plantejar ampliacions desmesurades de carreteres en llocs on està previst edificar una nova línia de tren", com la qual unirà Manacor amb Artá, va precisar referent a això.

Uns criteris que coincideixen amb els plantejats per la vicepresidenta del Consell de Mallorca Joana Lluïsa Mascaró qui va recordar que la reforma del pla respon a la "proposta elaborada pels tècnics", pel que a partir d'ara "haurà de començar un debat polític sota la idea "de no ampliar la destrucció del territori", va sostenir. Per a Mascaró, en aquest moment es presenta una bona "oportunitat" perquè "desaparegui definitivament" la proposta del construir un tercer cinturó i de treballar conjuntament per a assolir un acord entorn de la xarxa viària de la illa per als pròxims anys.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: