"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/12/2008

Els JEN demanen que la fiscalia anticorrupciĂł investigui els comptes del Partit Popular

Els joves nacionalistes consideren que "ja hi ha massa evidències que apunten que podríem estar davant una situació de corrupció generalitzada a les administracions públiques per finançar la campanya del PP”Els Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM) demanen que la fiscalia anticorrupció investigui els comptes del PP, especialment durant la campanya electoral del 2007, així com els comptes dels alts càrrecs i càrrecs de confiança que van dirigir diverses institucions de les Illes Balears a la legislatura compresa entre l’any 2003 i 2007. Els joves nacionalistes fan aquesta petició arran de les informacions publicades aquests dies, segons les quals el CDEIB (entitat pública adscrita a la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia) suposadament va pagar factures de transport de propaganda electoral del Partit Popular cap a Eivissa i Formentera.

Joan Ferrà, secretari general dels JEN, afirma que “si aquesta informació es confirma, suposaria que el PP va utilitzar el Govern per finançar il•legalment el partit, la qual cosa és extraorfinàriament greu, i s’ha d’investigar a fons”. El líder de l’esquerra nacionalista recorda que el conseller de Comerç durant la legislatura passada, Josep Juan Cardona, era al mateix temps president del PP d’Eivissa: “en Cardona ha de donar explicacions sobre aquests fets. Tant si va ser ell qui va donar l’ordre que el CDEIB pagàs aquestes factures com si desconeixia que això s’estava produint en una entitat pública que depenia directament d’ell, hi haurà d’assumir responsabilitats polítiques”.

Joan FerrĂ  recorda que ja es varen descobrir factures a cĂ rrec de Fires i Congressos de Menorca per pagar despeses d’un acte electoral del PP en què va participar Mariano Rajoy (al restaurant La Minerva, de MaĂł), factures que el PP va pagar quan es va fer pĂşblica la seva existència, adduint que havia estat un error del restaurant esmentat. El secretari general dels JEN tambĂ© recorda que el PP havia carregat a compte de la Conselleria de Presidència la seguretat del mitin del PP al Palma Arena. En aquest cas, el PP tambĂ© va al•legar que havia estat un error de les empreses. “Amb aquest nou cas de pagament de factures de despeses electorals del PP a cĂ rrec d’entitats pĂşbliques, ja hi ha massa evidències que apunten que podrĂ­em estar davant una situaciĂł de corrupciĂł generalitzada a les administracions pĂşbliques per finançar la campanya del PP”.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: