"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/10/2003

El PSM considera aberrant la política de parcs naturals de PP i UM

El PSM considera aberrant la política de parcs naturals de PP i UM. En aquest sentit, els nacionalistes manifestaren la seva preocupació quan el PP confià la política de parcs naturals a persones que han fet campanya justament en contra d’aquests espais naturals, com són Mariano Servera i Margalida Llobera.

El PSM opina que la protecció dels espais naturals s’ha de fer d'acord amb les espècies a protegir o l'interès dels hàbitats i no analitzant el tipus de titularitat (pública o privada). En el model de PP i UM en pot resultar una dispersió de taques verdes, aïllades i inconnexes, una situació absurda per un espai protegit. En aquest sentit, els nacionalistes lamenten que mentre a tota Europa s’avança en la protecció del medi ambient, les polítiques de PP i UM fan que les Illes Balears reculin a un nivells de protecció més baixos que els registrats l’any 1999 quan eren la comunitat amb menys espais protegits de tot l’Estat. És més, el PSM apunta que la filosofia de l’exclusió de les finques privades obligaria a reconsiderar alguns parcs naturals declarats durant els anteriors governs de PP i UM, com el de Mondragó.

El PSM recorda que aquest model de parc natural amb finques públiques i privades fa molta estona que s'aplica tant a Europa com a la resta de l'Estat. En aquest sentit, els nacionalistes posen de manifest que prop del 38% de la superfície total dels espais naturals espanyols protegits són de titularitat privada i que sovint el percentatge en els parcs més moderns és molt més elevat, com ara Monfragüe (66%), Sierra de Gredos (60%), Urdaibai (95%), Cabañeros (75%), Caldera de Taburiente (90%), Cadí–Moixeró (40%), etc.

El PSM lamenta que la política del PP relega els parcs naturals gairebé a museus de natura estàtics quan el concepte de parc natural fa estona que ha canviat a tota Europa on els parc naturals són una figura dinàmica i oberta que possibilita i recupera les activitats econòmiques de les zones que emmarca. Els nacionalistes consideren que els arguments emprats pel PP per restringir la figura de parc a finques públiques no són més que enfocaments que esbiaixen el debat a plantejaments totalment desfasats.

El PSM considera el paisatge de les Illes Balears és un dels seus principals atractius turístics i que s’haurien de dur a terme polítiques en favor d’aquest important patrimoni contràriament al que estan fent PP i UM que estan centrant la seva activitat política en accions agressives contra el medi ambient de les Illes Balears.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: