"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/04/2008

La figura del rei Jaume I desembarca als municipis de la mĂ  de la Xarxa de biblioteques del Consell

El Departament de Cultura i Patrimoni ofereix conferències i itineraris entorn de la figura històrica i llegendària del rei conqueridor

*

Amb motiu de la celebració enguany del 800 aniversari del naixement de Jaume I (1208 - 1276) el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca ha ofert a les biblioteques de la xarxa del Consell de Mallorca realitzar un conjunt d’activitats en relació amb la figura del rei conqueridor.

Aquest paquet d’activitats consisteix en una conferència i un itinerari entorn de la figura històrica i llegendària del rei Jaume I. Les conferències, les durà a terme Caterina Valriu, doctora en filologia catalana i professora titular de la Universitat de les Illes Balears, i Tomàs Vibot, escriptor, investigador i promotor cultural, realitzarà els itineraris.

La Biblioteca de Santa Maria del Camí serà la primera a acollir una de les conferències de la professora Valriu aquest dimarts, dia 15 d’abril, a les 20 hores. L’itinerari, per a les persones interessades que s’hi han inscrit en aquesta biblioteca, serà dissabte, dia 19. En aquest mes d’abril, també la Biblioteca de Muro oferirà una conferència dijous, dia 17 d’abril, mentre que l’itinerari es realitzarà dia 17 de maig.

La Biblioteca de Cultura Artesana de Palma oferirà la conferència de Valriu dijous, dia 24, a les 20.30 h, mentre que l’itinerari es durà a terme divendres, dia 25. Les biblioteques de Manacor i Vilafranca han sol·licitat les activitats per al mes de maig; la de Consell, el mes de juny, i la de Binissalem, l’octubre. La resta de biblioteques del Consell de Mallorca poden sol·licitar l’oferta del Departament de Cultura i Patrimoni fins al final de l’any, si volen fer l’activitat.

Les conferències de la professora Valriu, centrades en la figura del rei En Jaume i en la importància que ha tingut al llarg de la història a les Illes Balears, s’adapten en funció del municipi on hagin de tenir lloc. És a dir, Valriu parlarà de «Jaume I el Conqueridor: un heroi de llegenda» o de «La petja del rei En Jaume a Mallorca», aquesta darrera amb referències a la serra de Tramuntana o al pla, migjorn o llevant de Mallorca.

«La petja llegendĂ ria del rei En Jaume a Palma» Ă©s el nom que pren l’itinerari que durĂ  a terme TomĂ s Vibot i que transcorre per diferents espais de Palma. La ruta compta, a mĂ©s de l’explicaciĂł d’alguns elements i edificis exteriors relacionats amb la figura mĂ­tica del rei, amb la visita a quatre interiors, dins cada un dels quals hi ha diversos elements atribuĂŻts a Jaume I. Els quatre punts esmentats a continuaciĂł sĂłn de mĂ xim interès i totalment essencials per al desenvolupament de l’activitat: l’esglĂ©sia de Santa Margalida (dos elements per explicar), la de Sant Miquel (dos elements per explicar); l’esglĂ©sia de Sant Francesc (un element per explicar) i la Seu (quatre elements per explicar).ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: