"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 21/10/2003

El PSM demana la compareixen莽a, en sessions individuals, dels Consellers Executius del Consell de Mallorca

El PSM ha sol路licitat la compareixen莽a dels Consellers Executius del Consell de Mallorca, en sessions individuals, davant la Comissi贸 informativa General a fi de presentar les l铆nies b脿siques de la seva pol铆tica i, en concret, els projectes i principals fites per l’exercici 2004. El grup de consellers del PSM ha fet aquesta demanda a fi de con猫ixer amb m茅s detall, i tenir ocasi贸 de debatre, les propostes dels distints membres del Govern en cada una de les 脿rees de la seva responsabilitat. En aquest sentit, a parer del PSM, el mecanisme de compareixen莽a successiva en una sola sessi贸 maratoniana de presentaci贸 dels pressupostos resulta insuficient per aprofundir en les distintes pol铆tiques i fer-hi propostes constructives que puguin ser ateses.

Els nacionalistes opinen que el creixement del Consell exigeix augmentar les f贸rmules de control en l’exercici del poder i de proposta i debat amb tots els grups. En aquest sentit, el PSM suggereix prendre com a model el Parlament de les Illes Balears on les compareixences dels Consellers s贸n habituals, i, en concret, quan s贸n nomenats o per a la presentaci贸 dels seus pressupostos, sempre abans de la finalitzaci贸 del per铆ode de presentaci贸 d’esmenes. Les intervencions dels consellers dura entre tres quarts i una hora i, despr茅s d’una breu interrupci贸, els distints grups pol铆tics poden fer preguntes o les seves aportacions. Apart d’aix貌, els nacionalistes recorden que el Parlament celebra un plenari cada setmana i que, en les comissions, que tamb茅 poden adoptar acords, els grups no tenen limitada la presentaci贸 d’iniciatives.

El PSM consideren imprescindible que, per al bon funcionament democr脿tic del Consell de Mallorca, l’equip de govern doni explicacions de la seva acci贸 de govern, i atengui les aportacions que fa l’oposici贸.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: