"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/04/2008

El PSM assumeix governar en solitari a Búger fins el mes de juny de 2009

Malgrat que UM hagi trencat el pacte, Pere Perelló mantindrà el compromís adquirit de governar durant dos anys i avança que no donarà suport a cap altre candidatL'agrupació del PSM-EN de Búger dóna per acabat el pacte que mantenia amb UM per governar el municipi, arran de la constatació que UM ha decidit unilateralment trencar aquest acord. Així ho han comunicat avui en roda de premsa el secretari general de l'agrupació local i batle de Búger, Pere Perelló, i el membre de l'Executiva local i tinent de batle, Pere Torrens, que han comptat amb el suport del secretari general del PSM-EN, Biel Barceló.

Perelló ha acusat UM, i de manera especial el seu cap de llista Manuel Patiño, de deslleialtat amb el PSM-EN: "no ha tengut mai voluntat de complir els acords assolits amb nosaltres. Les deslleialtats han estat contínues, com en el cas de la nova escola, en la votació en contra del refinançament municipal i les amenaces de votar en contra dels Pressuposts... De fet és una actitud que prové fins i tot de l'anterior legislatura, a partir del moment que ja mateix vaig assumir la batlia".

Malgrat el trencament del pacte, el PSM-EN ha anunciat la voluntat de continuar governant el municipi en solitari: "des del PSM entenem que el fet que hagi quedat extingit el pacte amb UM no minva en res el nostre compromís amb el poble de Búger, i, en concret, la responsabilitat que assumírem de governar el municipi durant els dos primers anys de la legislatura. Per tant, a partir d'ara, la voluntat del PSM és assumir en solitari la responsabilitat de governar l'Ajuntament de Búger fins al juny de 2009. I ho farem com hem fet fins ara, de manera responsable i honesta", ha explicat Pere Perelló. El batle ha afirmat que els nacionalistes cercaran els consensos necessaris per tirar endavant, de manera puntual, aquelles qüestions importants per al municipi (com ara la nova escola o l'aprovació definitiva de les NNSS), i ha avançat que, arribat el juny de 2009, "des de la consciència que només tenim el suport de 3 dels 9 regidors i l’encomana de dos anys", el PSM-EN donarà per acabada la seva responsabilitat al capdavant del govern municipal. Així mateix, Perelló també ha anunciat que, arribat aquest moment, "el PSM no votarà Manuel Patiño com a batle, com tampoc votarem cap altre candidat".

Al seu torn, Biel Barceló ha expressat el suport de la direcció del PSM-EN a la decisió de l'agrupació de Búger: "una vegada el pacte amb UM s'ha demostrat impossible, bàsicament a causa de l'actitud deslleial del seu portaveu Manuel Patiño, el PSM ha d'assumir el compliment del compromís adquirit amb el poble de Búger ".

D'altra banda, com a conseqüència de la dimissió dels regidors d’UM, el batle Pere Perelló ha signat el decret per recuperar les atribucions que havien estat delegades en aquests regidors.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: