"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/04/2008

Joana Lluïsa Mascaró inaugura les Jornades d'Estudi Maria Antònia Salvà

Es desenvoluparan fins dissabte entre Palma i LlucmajorLa vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, i el director insular de Cultura, Maties Garcias, han inaugurat avui capvespre les Jornades d’Estudi Maria Antònia Salvà juntament amb la coordinadora d’aquestes, la investigadora Lluïsa Julià.

Durant el seu discurs, Joana Lluïsa Mascaró ha recordat que aquesta iniciativa es troba emmarcada en la campanya iniciada en el darrer trimestre de l’any 2007 sota el títol Mallorca, terra de literatura, a través de la qual el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell dona suport a les noves generacions d’escriptors i escriptores al mateix temps que dona a conèixer els textos dels autors i autores clàssics a la societat actual.

Mascaró ha citat després, per referir-se a Salvà, les paraules de Maria Mercè Marçal, qui parlà de l’escriptora de Llucmajor com “un dels noms a tenir en compte en qualsevol panoràmica global de la poesia catalana”. La consellera ha destacat també en el seu parlament que l’objectiu d’aquestes jornades d’estudi és “reivindicar, difondre i rellegir l’obra d’una de les figures més destacades que ha donat Mallorca a la tradició literària catalana i repassar també la vessant més personal i intel•lectual de Salvà”.

Posteriorment ha tingut lloc la primera ponència, “Les arrels literàries de l’escriptora”, a càrrec de la investigadora Margalida Tomàs i, després del descans, ha intervingut la pròpia Lluïsa Julià, per parlar dels “Temes i actituds en la poesia de Salvà”.

Demà, les Jornades d’Estudi Maria Antònia Salvà es desenvoluparan a l’Espai A del CaixaFòrum a partir de les 10.00 hores del matí i es preveu que enceti el torn de ponències Gabriella Gavagnin, de la Universitat de Barcelona. La segona ponència no es desenvoluparà, ja que la professora Mila Segarra es troba malalta. Així i tot, es farà a continuació i tal com estava previst, la lectura de les comunicacions.

El capvespre es preveu seguir el programa amb la ponència de la Doctora Helena González, de la Universitat de Barcelona.

Finalment, a partir de les 20.00 hores tindrĂ  lloc al Convent de Sant Bonaventura de Llucmajor el recital de Maria del Mar Bonet, centrat principalment en poemes de Maria Antònia SalvĂ .ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: