"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/04/2008

El Govern de Catalunya garanteix a Joana Amengual que en cap cas demanarĂ  que la seu d'Spanair marxi de les Illes Balears

La directora general de Transport Aeri i Marítim es reuneix amb el seu homòleg català, Oriol Balaguer, per col•laborar en matèria de gestió aeroportuàriaLa directora general de Transport Aeri i Marítim de les Illes Balears, Joana Amengual (PSM-EN), i el director general de Ports, Aeroports i Costes del Govern català, Oriol Balaguer i, s’han reunit avui a Barcelona per tal d’intercanviar impressions i col•laborar en matèria de gestió aeroportuària. Entre d’altres temes, els directors han abordat la futura compra de la companyia Spanair.

En aquesta reunió, que ha tingut lloc aquest matí a la seu del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a Barcelona, ambdós directors generals han intercanviat impressions i experiències sobre gestió aeroportuària. En aquest sentit, han posat en comú l’anàlisi de l’actual marc aeroportuari estatal i internacional així com de les possibilitats que s’obren en el futur de cara a la gestió dels aeroports i del paper creixent que han de jugar-hi els governs autònoms.

Igualment, en aquesta reunió s’ha analitzat l’actual conjuntura de diverses companyies aèries que operen en els aeroports de Palma i Barcelona-El Prat i les possibilitats i oportunitats que poden oferir en un futur pròxim. En aquest sentit, ambdós directors han acordat col•laborar i intercanviar informació per tal que els possibles canvis, empresarials, accionarials o d’expansió d’aquestes companyies contribueixin en tot cas a potenciar ambdós aeroports.

Futur de la companyia Spanair

Concretament, pel què fa al procés de compra/venda de la companyia aèria Spanair el director d’Aeroports, Oriol Balaguer, ha assegurat que la voluntat del Govern català és que la societat resultant encarregada de gestionar la companyia aposti de manera ferma per potenciar la seva presència a l’Aeroport de Barcelona - El Prat, renovi la seva flota i a mig termini impulsi connexions intercontinentals des de Barcelona.

En aquest sentit, ha manifestat la seva voluntat de què els futurs propietaris de la companyia tinguin un centre de decisió estratègic a prop de l’Aeroport de Barcelona - El Prat, per tal de garantir el seu paper de hub, en el marc de l’aliança Star Alliance, tot i que ha remarcat que en cap cas el Govern català no demanarà que la seu social de la companyia marxi de les Illes Balears.

D’altra banda, els governs català i balear han apostat per la continuïtat de totes les bases aèries d’Spanair arreu del territori, entre les quals es troba la de Palma i la de Barcelona. A més, els dos governs han coincidit en la necessitat de mantenir l’equip humà que actualment treballa en aquestes bases, i evitar, així, els desplaçaments de treballadors.

Per la seva banda, la directora general Joana Amengual, ha destacat la voluntat del seu govern del manteniment de tots els llocs de treball, de la seu social de l’aerolĂ­nia i de les actuals connexions i freqüències que tĂ© la companyia amb les diferents ciutats, entre elles Barcelona. A mĂ©s, ha indicat que la creaciĂł d’un hup a la capital catalana, podria ajudar a garantir les connexions a travĂ©s de Barcelona amb la resta del mĂłn.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: