"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/04/2008

Margalida Tous impulsa l'adhesió del Govern al protocol de col·laboració en matèria de política lingüística amb Catalunya, el País Basc i Galícia

La directora general de Política Lingüística destaca la importància de sumar esforços per tal d'avançar en el procés de normalització lingüística de les llengües cooficials de l'EstatLa directora general de Política Lingüística, Margalida Tous (PSM-EN), ha sol•licitat l'adhesió del Govern de les Illes Balears al protocol de col•laboració en matèria de política lingüística subscrit pels governs català, basc i gallec el passat dia 16 de març de 2007. Tous elevà la petició de manera formal en la reunió de seguiment de l’esmentat protocol que va tenir lloc aquest dimecres a Barcelona, i en la qual varen participar responsables de l’àrea lingúística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan; del Govern basc, Patxi Baztarrika; i de la Xunta de Galícia, Marisol López.

En el marc d’aquesta reunió, Tous exposà als diferents representants la voluntat d’adhesió del Govern de les Illes i defensà la importància de sumar esforços i de treballar de manera conjunta a fi d’avançar en el procés de normalització lingüística de les llengües cooficials de l’Estat.

La sol•licitud de Tous fou rebuda amb satisfacció per Baztarrika, Joan i López, que acordaren iniciar els tràmits legals per fer efectiva la incorporació de les Illes Balears el més aviat possible.

En el decurs de la reunió es varen abordar altres temes que s’estan treballant en virtut d’aquesta col•laboració, com ara les diferents activitats previstes per a l’Any Europeu de les Llengües; la presentació de la Declaració de París a Madrid al Govern de l’Estat, i a Brusel•les a la Comissió Europea, i la participació en diferents fòrums sobre diversitat lingüística.

A més a més, en la reunió es va acordar estudiar la possibilitat de desenvolupar traductors automàtics entre les tres llengües.

El dia 16 de març de 2007 els Governs català, basc i gallec varen subscriure un acord històric de col•laboració global en matèria de política lingüística. Aquest acord, que té una vigència de tres anys, permetrà intercanviar i contrastar experiències, així com impulsar projectes i actuacions conjuntes amb l’objectiu d’afavorir la normalització lingüística de les llengües cooficials de l’Estat.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: