"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 31/03/2008

Esporles celebra les II Jornades d'estudis locals amb el suport de la Conselleria de Cultura del CIM

El termini d'inscripci贸 finalitza dia 25 d'abrilLa vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Joana Llu茂sa Mascar贸, i el batle d鈥橢sporles, Miquel Ensenyat, juntament amb el primer tinent de Batle, Josep Ferr脿, han presentat avui demat铆 les II Jornades d鈥檈studis locals d鈥橢sporles, que tindran lloc els dies 10 i 11 de maig a sala d鈥檃ctivitats del Centre de Dia del carrer de Cotoner, 3.

Aquesta iniciativa de l鈥橝juntament d鈥橢sporles compta amb el suport del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i t茅 per objecte descobrir, recordar, conservar i fomentar el coneixement de la identitat, la hist貌ria i la realitat sociocultural i econ貌mica del municipi.

El termini d鈥檌nscripci贸 en aquestes II Jornades d鈥檈studis locals finalitza dia 25 d鈥檃bril i, una vegada celebrades, les persones que hi han participat amb una comunicaci贸 tindran fins a dia 30 d鈥檕ctubre per lliurar la comunicaci贸 definitiva a l鈥橝juntament, que despr茅s publicar脿 les actes de les jornades. Les persones interessades a presentar una comunicaci贸 n鈥檋an de trametre el t铆tol i un resum a la Biblioteca Municipal d鈥橢sporles abans de dia 18 d鈥檃bril.

Tal com ha destacat Ensenyat, han de ser objecte d鈥檈studi aspectes com la hist貌ria i la formaci贸 dels nuclis urbans que formen part d鈥橢sporles, el desenvolupament econ貌mic, el foment o la preservaci贸 del patrimoni i la cultura del poble. 脡s a dir, tots els fets que han incidit en l鈥檈voluci贸 f铆sica i sociol貌gica del municipi durant tota la hist貌ria i, al mateix temps, el coneixement geogr脿fic i del medi ambient natural que han provocat una transformaci贸 en l鈥檈spai. Les jornades s鈥檃drecen a investigadors, doctorands, estudiants universitaris, professors i particulars interessats en la tem脿tica local.

Per la seva banda, Joana Llu茂sa Mascar贸 ha posat de manifest la import脿ncia de la celebraci贸 d鈥檃quest tipus de trobades perqu猫 芦contribueixen a aprofundir en el coneixement de la realitat dels pobles i tamb茅 a difondre-la entre els ciutadans de tota l鈥檌lla禄.

Enguany, l鈥橝juntament d鈥橢sporles espera que s鈥檌ncrementi la participaci贸 en aquestes jornades, que en la primera edici贸 comptaren amb un total de 20 pon猫ncies i amb la participaci贸 d鈥檜nes cinquanta persones.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: