"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/10/2003

El PSM condemna el menyspreu del Ministeri Fiscal a la mĂ xima instĂ ncia judicial de les Illes Balears

El PSM condemna el menyspreu amb què el Ministeri Fiscal ha tractat la Sala de Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSIB), màxima instància judicial de les illes. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que les inadequades formes amb què el tinent fiscal del Tribunal Suprem, José Maria Luzón, s’ha referit al TSIB són impròpies d’un ministeri fiscal d’un estat de dret. El ministeri fiscal en lloc de donar llum fa fum.

El PSM considera inacceptable la terminologia emprada pel ministeri fiscal que s’ha dirigit a la Sala Segona del Tribunal Suprem per sol·licitar l’arxiu definitiu del cas Formentera referint-se “con todo respeto que merece la Sala de lo Civil y Penal de les Islas Baleares, que no puede tener otro fin, como el parto de los montes, que el alumbramiento de un ratón, en este caso, muerto”. Contràriament al que manifesta, els nacionalistes consideren que el ministeri no observa cap respecte i consideració cap a la dignitat de la sala. Els nacionalistes exigeixen del ministeri fiscal el màxim respecte per a les institucions judicials de les Illes Balears

Una vegada més, el PSM denuncia el que considera una greu falla del sistema judicial, això és, la dependència de la fiscalia del govern. Segons els nacionalistes, aquest fet suposa un gravíssim i inacceptable atac al principi d’independència del poder judicial ( que és la clau de volta del sistema democràtic) donat que, en darrera instància , el ministeri fiscal acaba depenent de l’executiu i de la seva política. Davant aquests fets, el PSM creu que ha quedat ben demostrat perquè hi havia tant d’interès en traslladar la causa al Tribunal Suprem, forçant arguments i lleis. Si per part d’una de les més altes instàncies jurídiques s’utilitza una terminologia tan poc considerada vers l’Alt Tribunal autonòmic cap exemple de respecte es pot traslladar a la ciutadania.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: