"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/10/2003

El PSM afirma que Maria Antònia Munar s’haurà d’avesar a tenir oposició

El PSM denuncia que les modificacions del reglament orgànic del Consell de Mallorca anunciades per UM només pretenen restringir les intervencions i el paper de l’oposició. Segons els nacionalistes a Maria Antònia Munar li està costant molt assumir que té oposició i que, a més, li ha de respectar els drets que li reconeixen els sistemes democràtics, i que ella els hi voldria negar.

Per al PSM resulta insultant que, després de què tota l’oposició denunciàs les actituds dictatorials de la presidenta del Consell de Mallorca, en comptes de disculpar-se i recuperar les formes democràtiques, la resposta del Govern de Mallorca sigui un canvi en el reglament que limiti les intervencions del portaveus i que restringeixi el nombre de mocions que pot presentar un força política. El PSM recorda que, en el darrer plenari i incomplint la Llei, Munar va restringir l’accés dels ciutadans i va negar el dret a formular precs i preguntes, a més de no permetre discutir el despatx extraordinari presentat per l’oposició. El PSM considera inacceptable la manca de respecte de Munar pel paper de l’oposició democràtica i l’acusa de valorar més un còctel que un ple del Consell.

Els nacionalistes consideren incomprensibles les declaracions d’UM en el sentit que els partits del Pacte no han entès que estan en l’oposició quan, al seu parer, precisament intenten exercir el paper d’oposició i és UM la que no ho suporta i no accepta ni sap encaixar les crítiques o les iniciatives polítiques dels grups que no governen. El PSM apunta que potser UM pensa que els qui estan a l’oposició no haurien de fer res en quatre anys, però no és aquest el paper que li assigna el sistema democràtic.

Per altra banda, els nacionalistes consideren que Maria Antònia Munar no ha assumit que el Consell ha crescut i, per tant, és imprescindible augmentar, en comptes de disminuir, les fórmules de control al poder i de proposta i debat amb tots els grups. En aquest sentit, el PSM replica a UM que, si vol prendre el Parlament de les Illes Balears com a model per limitar les iniciatives en el Ple, també haurà de tenir present que el Parlament celebra un plenari cada setmana i que, a més, existeixen les comissions, que són igualment resolutives i on els grups no tenen limitada la presentació d’iniciatives, i, per tant, té més mecanismes de control del govern que el Consell.

El PSM recorda que Maria Antònia Munar, com a batlessa de Costitx, també intenta obstruir la feina de l’oposició municipal. Els nacionalistes confirmen que, tan al Consell de Mallorca com a l’Ajuntament de Costitx, Munar s’haurà d’avesar a tenir oposició i a respectar-la.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: