"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/02/2008

Unitat per les Illes reclama les competències en immigració i recursos suficients per aplicar un model propi d'integració i cohesió social

Pere Sampol: "hem de garantir els drets socials per a tots, i les normes de convivència les hem de pactar entre tots"



Unitat per les Illes ha explicat avui les propostes per a la gestió del fenomen migratori i la diversitat cultural. El candidat al Congrés, Pere Sampol, ha explicat que actualment a les Illes Balears resideixen més de 160.000 persones d'origen estranger (la meitat provenen de països menys desenvolupats, mentre que l’altre meitat prové majoritàriament d’altres països europeus), nascudes a 160 estats diferents i que parlen 80 llengües distintes. "Aquesta diversitat és fruit del progrés econòmic d'aquest país, i l'hem de poder gestionar de manera adequada, aplicant un model propi. Per això, el Govern de les Illes Balears ha de tenir les competències en immigració, i ha de disposar dels recursos suficients per aplicar una política d'integració basada en una interculturalitat integradora i que asseguri la cohesió social. Les IB són una terra oberta, d’acollida, i ho han de continuar sent", ha dit Sampol.

El model de gestió de la diversitat proposat per Unitat per les Illes té dues vessants, segons ha explicat Pere Sampol: "d'una banda, els serveis socials han d'arribar a tots els residents de les Illes Balears, independentment d’on hagin nascut. Per aquest motiu, cal incrementar els recursos públics destinats a habitatge, educació, sanitat, etc. D'altra banda, les normes de convicència s'han de pactar entre tots: tothom, nouvinguts inclosos, han de respectar el nostre sentit de la democràcia, la igualtat entre homes i dones, el caràcter laic de la nostra societat i s'han de sentir compromesos amb la nostra llengua i cultura. En aquest sentit, el català ha de ser un instrument per a la integració i la cohesió social, ha de tenir la consideració de llengua comuna de tots els ciutadans de les Illes Balears, venguin d'on venguin".

Suport de Saïda Saddouki

Per altra banda, Saïda Saddouki, la traductora d'origen magribí que va ser discriminada per la guàrdia civil per adreçar-s'hi en català, ha donat suport a les propostes d'Unitat per les Illes: "els nouvinguts som persones normals, i tenim dret a formar part d'aquesta societat. Aquestes propostes em semblen molt positives, perquè a mi el català m'ha ajudat a integrar-me a Mallorca. S'han d'acabar les discriminacions, que l'únic que fan és posar-nos més difícil la nostra integració".




      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: