"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/10/2003

ENE aclareix que el compromís entre Tarrés i Palau sobre ses Feixes no compta amb el vist-i-plau d’aquest partit

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) vol deixar ben clar que existeix un Pla Especial de ses Feixes des prat de Vila, sobre la declaració de BIC i que la revisió del PGOU d’Eivissa contempla la qualificació rústica per a la majoria dels terrenys que s’hi troben. Aquest és el marc que regeix per als nacionalistes i ecologistes eivissencs, atès que són els documents i valoracions que compten amb el suport explícit d’aquesta formació en el si dels acords presos pel Pacte Progressista. Altres tipus d’acords i declaracions, com és el cas dels de Tarrés, només estan realitzats a nivell particular o des de la visió del PSOE.

Si s’ha dit que han canviat els condicionants respecte del tema, és el PP qui ha d’explicar en què canvien aquests condicionants. El Pla Especial de ses Feixes es va fer amb criteris tècnics i per professionals de vàlua contrastada per tothom. L’Entesa es demana, amb quins criteris es pensa encarregar l’altre pla especial? Ja no valdran aquests professionals? No hi haurà el criteri ambiental i patrimonial? Ha canviat dràsticament l’estat en el que es troba el prat de Vila en el darrer any?

Des de l’ecologisme polític, ENE valora positivament la declaració de BIC feta pel Consell, amb el consentiment de les institucions implicades i del Pacte Progressista i el fet que la revisió del PGOU d’Eivissa faci desaparèixer la situació urbanística dels terrenys des de 1987. Aquests avenços han sét el fruit de molta feina, discusions i il·lusions dipositades per molta gent i demostren que a Eivissa és possible protegir una zona pels seus valors patrimonials, ambientals i històrics. Els nacionalistes i ecologistes eivissencs inclòs acceptaren, conscientment, la contrapartida d’aquesta solució: que la UA-13 pogués acollir equipaments col·lectius i una part de l’edificació que no es podia dur a terme a les altres unitats d’actuació (UA-8 i UA-12). A més, també s’acceptà que els propietaris fossin indemnitzats per les despeses realitzades.

Per tant, per a ENE, només val la postura proteccionista i les possibilitats edificatòries es redueixen a la UA-13. Per a l’Entesa, la postura expressada és la que defensa i defensarà en el si del Pacte i on calgui.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: