"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/09/2003

El PSM sol·licita al Govern de les Illes Balears que exigeixi al ministeri de Sanitat el finançament de les infrastructures pendents

El PSM sol·licitarà al Govern de les Illes Balears que exigeixi al ministeri de Sanitat el finançament de les infrastructures pendents. Els nacionalistes consideren imprescindible que el president Matas i la consellera Castillo sol·licitin a la ministra Pastor i al president Aznar que sigui el Govern de l’Estat qui es faci càrrec de les obres pendents (Hospital de Maó, Hospital d’Inca, Son Dureta,...) i que es negociï un millor finançament per al sistema de salut de la comunitat de les Illes Balears en base a la població real.

El PSM considera que la declaració de Balears com a zona estratègica no suposa una major inversió per resoldre les necessitats urgents de construcció i millora d’infrastructures i de serveis sanitaris a les Illes Balears.

Segons els nacionalistes, les Illes Balears pateixen un dèficit històric en inversions sanitàries que no es va resoldre amb el traspàs de competències a la comunitat autònoma perquè el Govern d’Aznar només va tenir en compte el que s’havia gastat els anys anteriors per part de l’INSALUD i les obres pendents no s’hi varen incloure.

El PSM manifesta que la declaració de zona estratègica només significa que si l’estat ha de crear algun centre de referència a nivell estatal, les Illes Balears, juntament amb Canàries, seran preferents a la resta de comunitats. En aquest sentit, els nacionalistes afirmen que la declaració de Balears com a zona sanitària estratègica no pal·liarà el dèficit històric en inversions sanitàries de les Illes Balears i que, en cap cas, aquesta declaració significa més finançament per les necessitats actuals.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: