"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 25/09/2003

El PSM considera desmesurada la pujada de les tarifes per al tractament dels residus urbans que proposa el Govern de Mallorca

El PSM considera desmesurada la pujada de les tarifes per al tractament dels residus urbans que proposa l’executiu del Consell de Mallorca. En aquest sentit, els nacionalistes posen de manifest que la proposta de la Conselleria de Cooperaci贸 Local d’aprovar la revisi贸 de la tarifa per al tractament dels residus urbans per a l’any 2004 per un import total de 75,62 euros/tona suposar脿 un increment del 32,3% respecte a l’exercici anterior, la qual cosa implica una pujada del 132,6% de les tarifes des de qu猫 comen莽aren a aplicar-se l’any 1996.

El PSM denuncia que aquesta pujada de les tarifes per al tractament dels residus urbans repercutir脿 directament en els ciutadans, que ja s贸n aquests els qui, a trav茅s dels ajuntaments, hauran de fer-se c脿rrec d’aquesta nou increment de les tarifes. En aquest sentit, els nacionalistes consideren oport煤 optar per sistemes de tarifes proporcionals que incentivi aquelles persones que produeixen menys residus i que aposten m茅s decididament pel reciclatge i la recollida selectiva.

Els nacionalistes temen que amb l’actual sistema de tarifes i de tractament dels residus urbans la producci贸 d’aquests augmentar脿 desproporcionadament aix铆 com tamb茅 el preu de les tarifes ja que com diu l’informe del Departament de Cooperaci贸 del Consell de Mallorca “la pujada ve propiciada per l’augment de tones a tractar pel sistema en les diferents instal路lacions del Pla Director Sectorial per a la Gesti贸 de Residus Urbans de Mallorca inaugurades en el passat i present exercici” estimades en 530.000 tones per al 2004, la qual cosa suposa un increment del 12% de la producci贸 respecte al per铆ode anterior. En aquest sentit, el PSM considera que s’han d’adoptar mesures decidides per potenciar la reducci贸 d’origen dels residus urbans.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: