"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/09/2003

L’Entesa vol que Brussel·les aclareixi si poden ser declarats d’interès públic els vols entre Eivissa i la península

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha demanat a la Comissió Europea que aclareixi si és possible portar la declaració d’interès públic als vols que connecten Eivissa amb els aerorports de la península. Aquesta pregunta s’ha materialitzat amb la que formulà, ahir, l’eurodiputat Joan Vallvé (CiU) a la comissària europea de Transpors, Loyola de Palacio consistent en si hi ha algun obstacle per a que el Govern espanyol declari vols d’interès públic els que uneixen Eivissa, Menorca i Palma amb la península Ibérica.

Ateses les declaracions reiterades de dirigents del PP exculpant Madrid d’ampliar el projecte de declaració d’interès públic dels vols interinsulars als vols amb la península, de la consellera Cabrer i del propi Matas, amb l’argument de la lliure competència i del reglament 2.408/92 de la Unió Europea, ENE s’ha decidit a presentar aquesta pregunta a Brussel·les a través de Vallvé perquè s’aclareixi l’assumpte i evitar que el PP, tant Palma com Madrid, segueixi buscant excuses per la declaració d’interès públic als vols d’Eivissa amb la península. L’Entesa vol recordar que la reivindicació popular eivissenca per la declaració d’interès públic dels vols era per als interinsulars i els amb la península.

ENE considera que el reglament 2.408/92 de la Unió Europea fa possible per part dels estats membres el servei públic quan es tracta d’una regió perifèrica, en desenvolupament, de baixa densitat de trànsit o quan la ruta sigui essencial per al desenvolupament econòmic de la regió. En aquest sentit, l’Entesa recorda a Brussel·les que el transport aeri és una necessitat de primer ordre per als habitants d’Eivissa i de Formentera i per a la seua economia.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: