"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/12/2007

L'Executiva del PSM proposa Pere Sampol com a candidat d'una coalició unitària nacionalista i progressista, sense sigles, al Congrés

La direcció del partit eleva al CDP la proposta, que inclou una candidatura al Senat de totes les forces que donen suport a l'actual GovernL'Executiva del PSM ha debatut aquest dijous el procés de conformació de candidatures de caràcter nacionalista i progressista per les properes eleccions a les Corts Espanyoles. Els acords que s'hi han adoptat són els següents:

1. Pel que fa a la candidatura al Senat (àmbit de Mallorca), el PSM proposa promoure una coalició ampla que integri la totalitat de les forces polítiques nacionalistes i progressistes que donen suport a l'actual Govern (BLOC, UM i PSOE), que estaria oberta a incorporar altres formacions nacionalistes i progressistes de Mallorca. L'objectiu és capgirar els resultats que tradicionalment atorguen la victòria al PP, i aconseguir dos senadors progressistes.

2. Pel que fa a la candidatura al Congrés, el PSM proposa promoure una coalició unitària de caràcter nacionalista, progressista i ecologista, sense exclusions. El PSM, però, constata que per a algunes formacions la presència de les sigles dels partits poden ser un problema. Per tal de fer possible la creació d'aquesta candidatura, el PSM proposa que prengui la forma d'una plataforma sense sigles, en la qual els partits facin una passa enrere. El nom d'aquesta candidatura es consensuarà entre els partits que hi decidesquin formar part. L'objectiu és trencar el bipartidisme PP-PSOE i situar una veu pròpia de les Illes Balears al Congrés.

3. Per tal que la candidatura al Congrés tengui un caràcter realment nacional, ha de representar tot el país. És a dir, que ha de ser una candidatura amb un pes determinant de cadascuna de les Illes: hi ha d'haver candidats de Mallorca, d'Eivissa, de Menorca i de Formentera en llocs decisius.

4. El PSM proposa com a candidat a Pere Sampol. L'Executiva considera que té el perfil idoni per encapçalar una candidatura unitària que defensi els interessos dels ciutadans de les Illes Balears al Congrés. Ho ha demostrat a bastament els darrers mesos, a través de la intensa i profitosa activitat parlamentària que està desenvolupant com a senador autonòmic.

Aquestes propostes hauran de ser debatudes i, si escau, aprovades pel Consell de Direcció Política del PSM i ratificades per la Direcció de la Federació PSM-Entesa Nacionalista.

Posteriorment a la reunió de la Comissió Executiva, els seus membres, així com nombrosos militants i amics i amigues del PSM han fet un brindis per celebrar les festes nadalenques. El secretari general de la formació nacionalista, Biel Barceló, ha brindat "pel canvi de Govern aconseguit enguany en aquest país, en el qual el paper del PSM ha estat decisiu", i "perquè el 2008 puguem situar una veu nacionalista al Congrés dels Diputats".
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: