"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 19/12/2007

L'Assemblea dels JEN aprova per unanimitat instar al PSM que no accepti a UM en la coalici贸 per les generals

Els joves nacionalistes defensen una candidatura "nacionalista i d'esquerres", par脿metres dels quals UM est脿 "a anys llum"Els Joves d鈥橢squerra Nacionalista-PSM han debatut en Assemblea el proc茅s de configuraci贸 d'una candidatura unit脿ria per conc贸rrer a les properes eleccions al Congr茅s dels Diputats, i han aprovat per unanimitat instar al PSM-EN que aquesta candidatura tengui un car脿cter "clarament nacionalista, clarament d'esquerres i clarament ecologista". Els Joves d'Esquerra Nacionalista consideren que UM no pot formar part d'aquesta candidatura. Segons ha explicat Antoni Noguera, secretari general dels JEN, "Uni贸 Mallorquina ha demostrat sobradament que est脿 a anys llum de poder participar en un proc茅s de construcci贸 nacional i de poder aplicar pol铆tiques realment d'esquerres i ecologistes. Ho ha demostrat en el passat Congr茅s, triant com a president a una persona com Miquel Nadal, qui durant la darrera campanya electoral va fer gala d'un discurs clarament dret脿 i espanyolista. UM tamb茅 va demostrar que est脿 a anys llum de ser nacionalista quan va aprovar un Estatut que consagrava la inferioritat jur铆dica i el menyspreu del catal脿 respecte del castell脿, i demostra que est脿 a anys llum de ser un partit digne de compartir coalici贸 preelectoral amb el PSM cada vegada que un alt dirigent uemita acudeix als jutjats a declarar com a imputat pel cas Can Domenge, Son Oms, Pla Territorial Insular, etc".

Els JEN han aprovat "instar a tots els partits i coalicions de l'esquerra nacional de les Illes Balears que van fer possible el canvi pol铆tic el passat 27 de maig a bastir aquesta candidatura unit脿ria per a les eleccions generals amb un objectiu: aconseguir diputats i diputades nacionalistes i d'esquerres que representin, per primera vegada, les Illes Balears com a pa铆s al Congr茅s dels Diputats". De manera especial, els JEN fan una crida a Esquerra Republicana i a Entesa per Mallorca: "encara pensam que Esquerra i Entesa s贸n partits de l'esquerra nacional d'aquest pa铆s. Han de triar entre la Uni贸 Mallorquina de Miquel Nadal i dels protaveus imputats, i el dec脿leg de l'Alian莽a per a la Construcci贸 Nacional proposat pel PSM. Pensam que no hi ha color", ha assegurat Noguera.

Els JEN tamb茅 han destacat la "incoher猫ncia" d'Esquerra Republicana, que a Catalunya es presenten en llistes conjuntes amb el PSC i Iniciativa per Catalunya-Verds (al Senat). Antoni Noguera afirma que "Esquerra hauria d'explicar molt b茅 perqu猫 a Catalunya no vol fer llistes conjuntes amb CiU (formaci贸 amb la qual va coincidir en la manifestaci贸 del passat 1 de desembre a Barcelona pel dret de decidir, i amb la qual una part de la societat civil catalana li demana fer una coalici贸), i mentrestant a les Illes Balears assegura no tenir cap problema per conc贸rrer a les eleccions de la m脿 d'un partit al qual li fa al鈥猫rgia la paraula autodeterminaci贸".
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: