"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 18/12/2007

El PSM troba “inacceptable” que el batle de Marratxí pretengui construir a Es Caülls després de la sentència del TSJB

El regidor nacionalista Joan Francesc Canyelles assegura que l’actitud de Bauzà “contradiu el gir proteccionista que ara defensa el PP balear al Parlament”El regidor del PSM a l’Ajuntament de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, considera “inacceptable políticament” el fet que el batle del municipi, José Ramón Bauzà (PP), pretengui continuar amb els projectes urbanístics a Es Caülls, després que el passat 9 de novembre el Tribunal Superior de Justícia de Balears hagi dictat una sentència que denegava el recurs de la promotora, el Grup Fer, i hagi donat la raó a l’Ajuntament, que el 31 de gener de 2001 va aprovar inicialment per unanimitat la classificació d’Es Caülls com a sòl rústic d’Interès Paisatgístic. El regidor nacionalista ha manifestat la seva sorpresa davant l’actitud del batle, que segons Canyelles “contradiu de manera flagrant el gir proteccionista que ara defensa el PP de les Illes Balears al Parlament”.

Joan Francesc Canyelles ha recordat que “la zona d’Es Caülls té un alt interès paisatgístic i mediambiental, per la qual cosa paga la pena per salvar el paratge d’un desenvolupament urbanístic”. A més, el regidor nacionalista ha argumentat la seva oposició al projecte adduint que “Marratxí és el municipi que ha registrat el major augment percentual de població de les Illes Balears en el període 1990-2000, durant el qual l’augment ha estat pràcticament del 100% (el 1990 la població del cens era de 11.572 i el 2000 la població arribà als 23.000). Amb el desenvolupament del projecte urbanístic d’Es Caülls aquesta pressió augmentaria amb 3.600 habitants més. Una vegada consolidada la urbanització, suposaria el 10% de la població del terme, que a dia d’avui supera els 32.000 habitants”.

El regidor del PSM ha anunciat que presentarĂ  una mociĂł per desclassificar definitivament l’urbanitzable d’Es CaĂĽlls i perquè es mantenguin com a sòl rĂşstic protegit.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: