"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/09/2003

El PSM demana al Consell de Mallorca que no permeti la construcció d’un parc temàtic a Inca

El grup de consellers del PSM presentarà una moció al Ple del Consell de Mallorca per tal que aquesta institució es manifesti contrària al projecte de parc temàtic al peu del Puig de Santa Magdalena a Inca. Els nacionalistes sol·liciten al Consell de Mallorca que no atorgui l’interès general, ni inclogui cap previsió en el Pla Territorial, que permeti dur a terme el projecte de parc temàtic

El PSM considera que el debat sobre el projecte de construir un parc temàtic en el terme municipal d’Inca resulta inversemblant. Segons Antoni Alorda, portaveu del grup de Consellers del PSM, “cap administració defensa obertament la construcció del parc temàtic, però tant l’ajuntament d’Inca com, últimament, el Consell de Mallorca, emeten missatges intencionadament ambigus que donen lloc a tota mena d’especulacions sobre la seva viabilitat”.

Els nacionalistes consideren que el projecte del parc temàtic és absurd, d’un impacte paisatgístic terrible sobre la falda del Puig de Santa Magdalena, afectant uns 800.000 metres quadrats de sòl rústic. Segons el PSM, el consum d’energia i d’aigua seria elevadíssim, i els seus efectes directes i col·laterals exigirien importants actuacions sobre les infrastructures i els serveis existents (accessos viaris, proveïment d’aigua, electricitat, estació depuradora, recollida de fems…).

El PSM defensa l’atractiu de Mallorca com a destinació turística és la seva personalitat i el seu paisatge i considera que muntatges postissos com aquest del parc temàtic, ultra el seu impacte territorial, poden afectar greument la seva imatge.

Els nacionalistes manifesten el seu suport a les mobilitzacions ciutadanes i a la Plataforma contra el Parc Temàtic. En aquest sentit, Antoni Alorda opina que “el posicionament sobre el parc temàtic, no és una simple qüestió d’oportunitat econòmica o ambiental, ni es circumscriu només al municipi d’Inca. Aquest és un debat sobre la Mallorca que volem i, al capdavall, enfronta dues filosofies de vida: la dels qui pensen que Mallorca, les Illes Balears, són simplement una parada turística, un territori per consumir, un escenari postís on tot és venal i tot s’hi val si hi ha un benefici (millor si és especulatiu i fàcil). I els que pensam que Mallorca és un país, el nostre. El lloc on viure, i viure-hi el millor possible. Avui encara som a temps de triar”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: