"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/12/2007

El Govern aprova el Projecte de Llei de Mesures Urgents per al Desenvolupament Territorial Sostenible a les Illes Balears

Biel Vicens (PSM-BLOC): “aquesta llei corregeix l’urbanisme a la carta desenvolupat pel PP”El Consell de Govern ha aprovat el Projecte de Llei de Mesures Urgents per al Desenvolupament Territorial Sostenible a les Illes Balears, promogut per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori (BLOC). La norma, que haurà de ser tramitada al Parlament, protegeix 1.193 hectàrees de Mallorca i 125 hectàrees d’Eivissa que corresponen a zones d’alt valor natural i paisatgístic que en molts casos estaven amenaçades per projectes urbanístics.

En el cas de Mallorca, quedaran protegides Cala Blanca i Montport (Andratx), Son Real (Santa Margalida), Alcanada (Alcúdia), Regana (Llucmajor), Can Vairet (Calvià), Muleta (Sóller), El Vilar, Cala Carbó i Can Botana (Pollença). A Eivissa es protegeixen les zones de Roca Llisa (Santa Eulària), Cala d'Or i Punta Sa Pedrera (Sant Josep) i Benirràs (Sant Joan). En molts casos, la protecció s’ha efectuat ampliant els àmbits d’espais naturals ANEI o ARIP ja existents.

D’altra banda, la normativa deroga íntegrament la Llei de camps de golf, per tal de prohibir els usos residencials associats a aquestes instal·lacions (l’interès general dels quals es podrà denegar si els projectes tenen un impacte territorial o paisatgístic).

El conseller Biel Vicens ha assegurat que amb aquesta mesura el Govern actual progressista i nacionalista “corregeix l’urbanisme a la carta desenvolupat pel PP durant la passada legislatura”.

Per últim, no es descarta que les zones objecte de protecció puguin ser ampliades durant la tramitació parlamentària del Projecte de Llei, ja que darrerament la pràctica totalitat de les forces polítiques amb representació s’hi han mostrat partidàries.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: