"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 11/12/2007

El Parlament convalida el Decret Llei de Mesures Cautelars de Protecci贸 del Territori

El Consell de Govern del proper divendres aprovar脿 el Projecte de Llei que protegir脿 1.500 hect脿rees d'alt valor natural i paisatg铆stic de Mallorca i d'EivissaEl ple del Parlament ha apovat la convalidaci贸 del Decret Llei de Mesures Cautelars de Protecci贸 del Territori, a l'espera que el proper divendres el Consell de Govern aprovi el Projecte de Llei de Mesures Urgents de Protecci贸 del Territori promogut per la Conselleria de Mobilitat i Ordenaci贸 del Territori, dirigida per Biel Vicens (BLOC-PSM).

El Decret Llei convalidat per la cambra balear susp猫n de manera cautelar qualsevol transformaci贸 urban铆stica a un total de 1.516 hect脿rees de diferents zones d'alt valor ambiental i paisatg铆stic de les illes de Mallorca i d'Eivissa, que seran protegides amb la futura Llei de Mesures Urgents. Aquestes zones s贸n Cala Blanca i Montport (Andratx), Son Real (Santa Margalida), Alcanada (Alc煤dia), Regana (Llucmajor), Can Vairet (Calvi脿), Muleta (S贸ller), El Vilar, Cala Carb贸 i Can Botana (Pollen莽a), a Mallorca; i Roca Llisa (Santa Eul脿ria), Cala d'Or i Punta Sa Pedrera (Sant Josep) i Benirr脿s (Sant Joan), a Eivissa.
El Decret tamb茅 suposa la suspensi贸 dels projectes d'urbanitzaci贸 de les zones humides de Ses Fontanelles (Palma) i Ses Feixes (Eivissa).

El Decret Llei ha estat convalidat amb els vots de la majoria progressista i nacionalista, i ha comptat amb l'abstenci贸 del PP.

El conseller Biel Vicens ha assegurat que s'hi han incl貌s diferents zones que tenien en com煤 "que patien una forta pressi贸 urban铆stica i que tenien un alt valor ambiental i paisatg铆stic. s贸n m茅s de 1.500 hect脿rees del meu pa铆s que mantindran la seva identitat natural", ha concl貌s el conseller.

Per la seva banda, el portaveu adjunt del BLOC, Miquel 脌ngel Llauger, ha assenyalat que aquest tipus de mesures responen a la pol铆tica "que esperen milers de ciutadans", i ha obert la porta a augmentar les zones de protecci贸 durant la tramitaci贸 parlament脿ria del Projecte de Llei de Mesures Urgents que, previsiblement, aprovar脿 el Consell de Govern del proper divendres.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: