"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 10/12/2007

El BLOC lamenta que el vet del Senat als PGE hagi impedit aprovar el plus d'insularitat per als funcionaris

Pere Sampol: “el que ha passat avui al Senat posa de manifest la necessitat de tenir una veu pròpia al Congrés dels Diputats”El Ple del Senat espanyol no ha pogut debatre els Pressuposts Generals de l’Estat per al 2008 perquè ha prosperat un vet de CiU, que ha comptat amb el suport de PP, Coalició Canària i ERC, a l’àrea d’habitatge d'aquests Pressuposts. Per aquest motiu els PGE retornaran al Congrés dels Diputats, de manera que a la Cambra Alta no es debatrà cap esmena més, i per tant tampoc les presentades pel senador Pere Sampol (BLOC-PSM).

El senador autonòmic de les Illes Balears ha votat en contra d’aquest vet i ha declarat que “moltes esmenes que havia presentat podrien haver estat aprovades per la majoria del ple, ja que hi havia negociat el suport de diferents partits. Hi havia perspectives molt optimistes sobre l'equiparació del plus d'insularitat per als funcionaris amb Canàries. També haurien prosperat altres esmenes referents a la promoció de la llengua i la cultura catalanes a Balears. Però avui cadascú ha mirat pels seus interessos, i no hi hagut sort”.

Pere Sampol ha argumentat el vot en contra en el ple “no perquè aquests Pressuposts ens entusiasmin, tot el contrari, sinó perquè perdem l’oportunitat de defensar i sotmetre a votació algunes esmenes amb dos objectius clars: primerament demostrar l'injust que han estat el Govern de l’Estat, el Congrés i el Senat des de 1977. En segon lloc, per corregir part de la injustícia històrica, mantinguda aquestes dècades de democràcia, que fa que els ciutadans de les Illes Balears sofrim la pitjor dotació de serveis públics de tot l’Estat”. Sampol ha plantejat al Senat una sèrie de preguntes que han quedat sense resposta: “per quina raó els pensionistes de les IIles han de tenir menys serveis públics que la resta, quan la mitjana de pensions és la tercera més baixa i tenen la vida un 7% més cara? Per què els joves de les Illes Balears tenen menys recursos que la mitjana, quan han de destinar un 80% del seu sou a l’habitatge? Per què si contribuïm a finançar trens d’alta velocitat no rebem ajudes per fomentar un modest transport ferroviari o un digne transport públic? Això és solidaritat?”.

Respecte al retorn dels PGE al CongrĂ©s, el senador nacionalista ha assegurat que "Ă©s clau tenir una veu pròpia al CongrĂ©s dels Diputats que defensi els interessos de les Illes Balears: aquestes esmenes, que haurien millorat les condicions de vida dels ciutadans del nostre paĂ­s, ja no tendran ningĂş que les defensi al CongrĂ©s. Malauradament, estam totalment desemparats a la Cambra Baixa”.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: