"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 10/12/2007

El PSM condemna el tancament de TV3 a Alacant per part de la Generalitat Valenciana

Biel Barcel贸 el considera "un atac inacceptable contra la llibertat d'informaci贸 i contra la comunitat catalanoparlant, perpetrat de manera covard"Biel Barcel贸, secretari general del PSM, ha condemnat la decisi贸 del Govern valenci脿 (PP) de tancar el repetidor de la Carrasqueta, que permetia la recepci贸 de TV3 i de la resta de canals de la CCRTV a les comarques del sud del Pa铆s Valenci脿. "脡s un atac inacceptable contra la llibertat d'informaci贸 i contra la comunitat catalanoparlant, que a m茅s ha estat perpetrat amb nocturnitat, de manera covard. Accions com aquesta nom茅s semblaven pr貌pies de r猫gims totalitaris, i s贸n totalment extempor脿nies en un m贸n globalitzat, on els fluxos d'informaci贸 tendeixen a traspassar qualsevol tipus de frontera", ha assegurat Barcel贸.

El secretari general dels nacionalistes ha acusat el Govern espanyol de ser corresponsable del cessament de les emissions de TV3 a Alacant: "茅s lamentable que el ministre d'Ind煤stria, Joan Clos, hagi perm猫s que s'arrib脿s a aquesta situaci贸. Si atengu茅s al mandat constitucional de respectar i protegir la diversitat cultural ling眉铆stica de l'Estat, el Govern espanyol s'hauria d'implicar decididament per garantir la consolidaci贸 de l'espai de comunicaci贸 en catal脿".

Biel Barcel贸 ha exigit al Govern valenci脿 que rectifiqui i que restableixi les emissions de TV3 al Pa铆s Valenci脿. Aix铆 mateix, l'ha instat a tancar un acord per la reciprocitat de les emissions de les respectives televisions p煤bliques amb la Generalitat de Catalunya, i l'ha empla莽at a obrir negociacions amb el Govern de les Illes Balears per arribar a un acord de caracter铆stiques similars, que garant铆s la recepci贸 d'IB3 al Pa铆s Valenci脿.

Finalment, Barcel贸 tamb茅 ha reiterat la solidaritat del PSM amb Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿, entitat propiet脿ria del repetidor clausurat i que ha de fer front a una sanci贸 econ貌mica de 300.000 鈧, "totalment desproporcionada", per haver garantit les emissions de TV3 al Pa铆s Valenci脿 durant els darrers anys.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: