"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/12/2007

Biel Barceló demana a Francesc Antich el suport del PSIB a les esmenes de Pere Sampol als PGE

El portaveu del BLOC i secretari general del PSM coincideix amb el president: "efectivament, les Illes Balears no poden esperar més; per això cal fer una primera passa la propera setmana al Senat"Biel Barceló, portaveu del grup parlamentari del BLOC per Mallorca-PSM-Els Verds i secretari general del PSM, ha coincidit amb l'anàlisi que va fer ahir el president Francesc Antich de la situació del nostre país pel que fa al finançament autonòmic. "Efectivament, les Illes Balears no podem esperar més temps per tenir un finançament just. La situació d'espoli fiscal que patim és insostenible, ja que afecta negativament a la qualitat dels nostres serveis públics i, en definitiva, al benestar dels ciutadans de Balears".

Per això, el líder de la coalició nacionalista i d'esquerres ha animat Antich a fer una "primera passa" la propera setmana al Senat, en el debat de les esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat per al 2008. "Des del BLOC donam suport al president en la seva reivindicació per un model de finançament just amb Balears. De la mateixa manera, deman a Francesc Antich, en qualitat de secretari general del PSIB, que el seu partit, a través dels senadors i, arribats el cas, els diputats dels grups socialistes al Senat i al Congrés, donin suport a les esmenes presentades pel senador autonòmic Pere Sampol als Pressuposts Generals de l'Estat. Especialment a l'esmena que planteja l'exempció de les Illes Balears de la contribució al Fons de Suficiència. Aquesta seria una primera passa molt necessària, que alleujaria els problemes de finançament del Govern i demostraria al Govern de l'Estat que des de les Illes Balears volem fets, i no només paraules", ha dit Barceló en referència al vicepresident espanyol i ministre d'Economia, Pedro Solbes, qui va reconèixer el mal finançament històric que pateixen les Illes Balears.

D'altra banda, Biel Barceló ha demanat a Francesc Antich que intercedesqui davant el Govern d'Espanya perquè faci públiques les balances fiscals de les Comunitats Autònomes. "El Govern de les Illes Balears ha de ser una de les Comunitats que lideri la demanda de transparència pel que fa a les balances fiscals, i més encara tenint en compte els darrers informes publicats, que posen de manifest el dèficit fiscal que patim".
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: