"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/12/2007

El PSM considera il•legal el polígon industrial que promou l’Ajuntament d’Ariany

Els nacionalistes denuncien que el polígon previst a les Normes Subsidiàries incompleix el PTM i tendria un impacte ambiental i paisatgístic molt negatiuEl PSM-Entesa Nacionalista ha presentat al•legacions a l'expedient d'aprovació de les Normes Subsidiàries d'Ariany, que van ser aprovades inicialment en el ple municipal de dia 8 d'octubre i que actualment es troben en fase d'informació pública.

Cristòfol Jaume, portaveu de l’agrupació del PSM d’Ariany, demana l’eliminació del polígon industrial que les NNSS preveuen a la cruïlla de les carreteres de Sineu i Santa Margalida, ja que asseguren que incompleix les determinacions del Pla Territorial Insular de Mallorca. Segons Jaume: "aquest polígon, a més de ser totalment il.legal, provocaria un impacte ambiental i paisatgístic molt negatiu, ja que significaria la transformació radical de l'àrea rural amb un consum elevat de territori per a naus industrials, que desgraciarien el paisatge d’una zona rural atractiva, i en un indret molt transitat.

En les al•legacions, el PSM argumenta que "la norma 8.1 del PTM, sobre sòl industrial i de serveis, estableix que els nous sòls industrials hauran de situar-se en àrea de transició, condició que incompleix el polígon de referència, per tant no es pot requalificar aquest sòl rústic com preveuen les NNSS. A més, el punt 2 de la norma 8, limita el sòl industrial dels municipis de menys de 15.000 habitants (com és el cas d’Ariany) a un cinc per cent del total del sòl urbà. Idò bé, la superfície del polígon, 2,74 hectàrees, faria superar de molt aquest 5% (1,47 hectàrees)".

Els nacionalistes consideren que aquesta normativa "resulta adequada per un poble com Ariany, que no arriba als 800 habitants, i que per res necessita d'un sòl industrial d'aquestes característiques", per la qual cosa proposen cercar-hi una altra ubicació i més reduïda, garantint que serveixi als interessos del poble".
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: