"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/12/2007

El PSM-EN fa una crida a conformar una "alian莽a per a la construcci贸 nacional" per a les properes eleccions generals

Els nacionalistes hi conviden a tots els partits que assumeixin la superaci贸 del marc estatutari, la defensa del territori, l'extensi贸 dels drets socials i la lluita contra la corrupci贸Biel Barcel贸, secretari general del PSM (Mallorca) i Eduard Riudavets, secretari de Relacions Pol铆tiques del PSM (Menorca), com a portaveus de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista de les Illes Balears, han fet avui una crida per conformar una "alian莽a per a la construcci贸 nacional" per conc贸rrer a les properes eleccions generals, que tengui l'objectiu de situar una veu pr貌pia de les Illes Balears al Congr茅s dels Diputats. Barcel贸 ha explicat en roda de premsa que es tracta del "darrer pronunciament p煤blic" que fa la Federaci贸 PSM-EN per bastir aquesta coalici贸 de car脿cter nacionalista i progressista, que s'haur脿 de tancar durant les pr貌ximes setmanes, abans de les festes de Nadal. "L鈥檈spoli fiscal que no deixen de patir les nostres illes, la prec脿ria situaci贸 de la nostra llengua, el migrat avan莽 que supos脿 la reforma estatut脿ria, les inversions deficit脿ries per part de l鈥橢stat, i a sobre el constant menyspreu dels grans partits estatalistes respecte aquestes problem脿tiques, fan m茅s necessari que mai obtenir una representaci贸 de caire nacional al Congr茅s", ha argumentat Barcel贸.

Els nacionalistes convoquen a aquesta crida a "totes les forces pol铆tiques, sense exclusions", que assumeixin un dec脿leg que esdevindria la base program脿tica de la candidatura, i que inclou el reconeixement del dret a l'autodeterminaci贸 del poble de les Illes Balears i "la superaci贸 de l'actual marc estatutari vers el reconeixement de la pr貌pia sobirania", la "defensa del territori i del medi ambient", "l'extensi贸 dels drets socials, pol铆tics i laborals en el cam铆 d'avan莽ar cap a una societat m茅s justa i solid脿ria", i el "comprom铆s amb l'honestedat i transpar猫ncia necess脿ries per bastir un nou pa铆s lliure de la xacra de la corrupci贸", entre altres punts.

Eduard Riudavets ha assegurat que la Federaci贸 PSM-EN t茅 la voluntat de ser "l'eix d'aquesta alian莽a", ja que 茅s "l'煤nica opci贸 amb representaci贸 a totes les illes, i per tant l'煤nica que pot avan莽ar fermament en la construcci贸 nacional". Per la seva banda, i en resposta a la possibilitat que el PSM-EN hagu茅s de "triar" entre dues eventuals coalicions, "una d'esquerres i una altra de nacionalista", Biel Barcel贸 ha explicat que "no es tracta de triar. Nosaltres som nacionalistes i d'esquerres: el comprom铆s amb el pa铆s i amb el progr茅s social s贸n dos aspectes indestriables de la nostra cultura pol铆tica. Per tant, qualsevol candidatura que estigui liderada pel PSM-EN ser脿 nacionalista i progressista al mateix temps".

(Veure document adjunt)
Documents

(146 KB)
(77 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: