"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/09/2001

El PSM denuncia una vegada més la campanya centralitzadora i discriminatòria que està duent a terme el Partit Popular en temes lingüístics

El PSM-Entesa Nacionalista vol denunciar una vegada més la campanya centralitzadora que està duent a terme el Partit Popular en temes de gran importància com és el cas de la llengua. Una campanya que està traspassant els límits de la ètica política i social amb actuacions del tot reprovables. Les darreres actuacions parlen per si soles, i semblen perseguir un provincianisme ridícul que no pot portar enlloc mai.

Les dues darreres accions que han dut a terme en aquest sentit arriben a límits del tot surrealistes, com és el cas de la darrera “jugada” del president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, que no ha tingut altre ocurrència que excloure dels llibres de text tots els autors catalans i balears, pel senzill fet que no son nascuts al País Valencià. Amb aquesta mesura elimina de cop i volta, de la història de la llengua catalana autors de la importància i rellevància del mateix Ramón Llull, Llorenç Vilallonga, Carles Riba, Salvador Espriu o Josep Pla.

Això sí, pel que fa a la llengua castellana, no s’exclou Miguel de Cervantes, que com tothom sap no és nascut a la Comunitat Valenciana si no a Alcalà de Henares, Comunitat de Madrid. Una mostra clara de la discriminació a la qual sotmet el PP a la llengua catalana respecte del castellà.

És aquesta una més de les actuacions que estan definint de forma cada vegada més clara i directa el tarannà del PP i aquest estrany provincianisme del qual volen fer gala.

Una mostra que ve suportada igualment per la recent creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o per la proposta presentada pel PP de les Illes Balears de crear una Acadèmia Balear de la Llengua. Accions que en ambdós casos pretenen salvaguardar, protegir i defensar la llengua balear davant el català.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: