"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/09/2003

El PSM mostra la seva preocupació per l’increment de l’atur a les Illes Balears i insten la Conselleria de Treball a impulsar polítiques actives de treball

El PSM mostra la seva preocupació per l’increment de l’atur a les Illes Balears que ha augmentat en un 2’8% en el darrer mes, arribant a un increment de més del 13% respecte a l’agost del 2002. Els nacionalistes consideren que aquestes dades d’ocupació resulten alarmants si tenim present que el mes d’agost és l’apogeu de la temporada turística a les Illes Balears i, conseqüentment, una de les èpoques de màxima ocupació i creació de llocs de treball.

El PSM adverteix que, mentre al conjunt de l’Estat l’atur ha baixat un 0’27% a les Illes Balears hi ha 585 aturats més respecte al mes anterior. Així mateix, mentre la taxa interanual ha pujat a l’Estat l’1’11% a les Illes Balears aquesta xifra supera el 13%. En aquest sentit, els nacionalistes insten la Conselleria de Treball i Formació a impulsar polítiques actives de mercat de treball que inverteixin aquesta preocupant tendència a l’increment de l’atur a les Illes Balears.

El PSM recorda que el president del Govern, Jaume Matas, en el seu discurs d’investidura afirmava que “se senten fantàstiques teoritzacions sobre ‘allò que hem de fer’, com hem de diversificar la nostra economia i altres hipòtesis de despatx, la realitat dels fets és especialment cruel: ningú no fa cas als teoritzadors” i donava a entendre que amb els seu govern els sectors econòmics recuperarien la confiança i que les expectatives econòmiques són les que creen les inversions empresarials. En aquest sentit, els nacionalistes es demanen si, tenint present les contundents dades del Ministeri de Treball, l’executiu balear continua confiant en “l’efecte Matas” com a única solució a aquesta problemàtica econòmica i social.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: