"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/08/2001

El PSM-Entesa Nacionalista aclamat per unanimitat com a nou membre del PDPE-ALE

En el transcurs de l’assemblea celebrada aquest matí al Parlament Europeu a Brussel·les, la federació del PSM-Entesa Nacionalista ha estat acceptat, per unanimitat, com a nou membre del Partit Democràtic del Pobles d'Europa-Aliança Lliure Europea (PDPE-ALE), que és la federació dels més de 20 partits nacionalistes d'arreu d'Europa.

La votació, celebrada a primera hora, a vengut precedida d'un debat sobre la candidatura del PSM per entrar al PDPE-ALE en qualitat de membre observador. Durant aquest debat, representants dels partits nacionalistes d'arreu d'Europa han defensat l'entrada del PSM. Així, la representació d'Esquerra Republicana de Catalunya ha felicitat al PSM per la seva entrada i s'ha expressat que "desitjam que en les properes eleccions el PSM avanci, i d'aquesta manera augmenti la consciència nacional i la justícia social a les Illes Balears". Des d'ERC, s'ha explicat que amb el PSM "compartim l'objectiu d'uns Països Catalans lliures i units".

Per altra banda, la presidenta del PDPE-ALE i eurodiputada nacionalista flamenca, Nelly Maes, ha expressat la seva alegria per l'entrada del PSM i el seu suport total a la candidatura. Maes ha destacat l'aportació que fa el PSM al Pacte de Progrés i que el PSM ja és una important força municipal a les Illes Balears. També en aquest sentit, el Vice-president del PDPE-ALE i Secretari General d'Eusko Alkartasuna, Gorka Knörr, ha recordat que nombrosos membres del PDPE-ALE ja han estat convidats en repetides ocasions a les Illes per realitzar tasques polítiques i ha expressat el seu ple recolzament d'Eusko Alkartasuna per l'entrada del PSM.

Nombrosos partits polítics i personalitats han volgut defensar també la tasca del PSM i la seva entrada al PDPE-ALE, entre ells Camilo Nogueira, president de l'Intergrup de Nacions sense Estat i eurodiputat del Bloque Nacionalista Galego. També el representat d'Unitat Catalana, partit nacionalista de Catalunya Nord, s'ha felicitat de l'entrada del PSM. Apart, representants dels partits nacionalistes de Còrsega i Sardenya s'han mostrat "encantats" de treballar amb el PSM.

Tot seguit, després del debat, s'ha votat per unanimitat l'entrada del PSM, fet que ha provocat una forta ovació de tots els assistents a l'acte.

Els representats del PSM han manifestat que "l'enorme satisfacció i alegria perquè a partir d'avui començam a caminar amb totes les famílies polítiques nacionalistes d'alliberament d'Europa". Des del PSM han volgut assenyalar "la importància de treballar amb una federació de partits nacionalistes que tenen més de 3 milions de votants. L'Europa dels Pobles serà, a partir d'ara, una gran protagonista en la construcció europea"

La delegació del PSM desplaçada a Brussel·les està formada per Bosco Gomila, Portaveu al Parlament de les Illes Balears del PSM-Entesa Nacionalista i diputat per Menorca; Enric Ribes, Secretari General de l'Entesa Nacionalista d'Eivissa; Miquel Àngel Maria, Coordinador Sectorial del PSM; Bernat Aguiló, Secretari de Relacions Polítiques de la Federació PSM-Entesa Nacionalista, Mateu Martínez, Secretari de Relacions Polítiques del PSM de Menorca, i Jaume Garau, responsable de l'Oficina Europea del PSM.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: