"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/05/2007

El BLOC presenta les seves propostes en matèria d´esports

El BLOC ha presentat aquest matí les seves propostes en matèria esportiva. A la roda de premsa, el candidat a la presidència del Govern, Biel Barceló, ha explicat que des del BLOC es vol garantir l’accés de tothom a la pràctica esportivaEl BLOC ha presentat aquest matí les seves propostes en matèria esportiva. A la roda de premsa, el candidat a la presidència del Govern, Biel Barceló, ha explicat que des del BLOC es vol garantir l’accés de tothom a la pràctica esportiva, potenciant la construcció de noves instal$lacions, millorarant l’accessibilitat i l’equilibri en la distribució territorial, i establint línies de suport per als col$lectius amb necessitats especials.

Des del BLOC també han posat de manifest les múltiples mancances que ha tengut la política esportiva de l’actual Govern. En aquest sentit, Barceló ha posat com a exemple que, en tot Palma només es disposa de 23 camps de futbol (entre IME, UIB i Consell), un per cada 17.000 habitants. Segons Barceló, aquesta ràtio és totalment insuficient per a la pràctica regular d’aquest esport a la nostra capital.

Per tot això, el BLOC proposa:

1. Impuls en la construcció d’instal$lacions esportives: crear una xarxa d’instal$lacions esportives a l’abast de totes i tots i ben repartides pel territori.

2. Gestió de proximitat d’aquests instal$lacions: la gestió de les instal$lacions, en molts casos prima l’ús d’aquestes pels esportistes federats. Les instal$lacions també han de poder ser utilitzades per aquells ciutadans no federats, que vulguin practicar l’esport per lliure. Les instal$lacions es
poden gestionar de manera mixta, entre clubs, federacions i associacions de veĂŻnats.

3. Promoció de l’esport base entre infants i joves: coordinació entre esport i escola, activitat extraescolar i esport base.

4. Ajuda als desplaçaments interilles i a la península. Als clubs i esportistes de les illes, se’ls ha de subvencionar tots els desplaçaments i les despeses subvencionades entre les Illes Balears i la península.

5. Millora de les instal$lacions esportives existents. En molts casos, cal cubrir les pistes existents (futbol, bĂ squet, etc.) per tal de poder praticar esport en els dies de pluja o molt assolellats.

6. Impuls de les seleccions pròpies. A les Illes Balears disposam d’un gran nombre d’esportistes d’elit en múltiples disciplines. Pel ple desenvolupament dels nostres drets com a comunitat històrica, però també per la promoció de la marca Illes Balears arreu del món, els nostres esportistes han de poder competir, a nivell internacional, sota la bandera de les Illes Balears.

7. Promoció dels nous esports: Nous esports informals i de pràctica lliure, que són d’una gran acceptació entre els joves, s’han de potenciar. Per exemple, la pràctica de l’skate, cal dotar-la d’infrastructura adequada. Cal construir pistes d’skate exteriors mòbils i desmuntables. La seva adquisició no és cara i permet que es pugui canviar d’ubicació si fan generen renou i molèsties
als veïnats. Alguns municipis de Mallorca, com ara Petra, ja ho han duit a la pràctica amb èxit.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: