"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 08/05/2007

El BLOC es compromet a adaptar Palma al model de ciutat dels infants

LA CIUTAT DELS INFANTS, és un projecte que va iniciar el pedagog i mestre Francesco Tonucci a Itàlia, a Regio Emilia, des de l’experiència d’escoltar els nins i nines de les escoles de la zona i del foment de la seva participació democràtica, pels anys 90.LA CIUTAT DELS INFANTS, és un projecte que va iniciar el pedagog i mestre Francesco Tonucci a Itàlia, a Regio Emilia, des de l’experiència d’escoltar els nins i nines de les escoles de la zona i del foment de la seva participació democràtica, pels anys 90.

Ara és un projecte estès a diferents països i ciutats d’arreu del món. A ciutats d’Argentina, comunitats autònomes de l’estat espanyol, i naturalment Itàlia, s’hi poden veure indicadors als carrers de moltes barriades de que els ciutadans i ciutadanes de totes les edats, han programat i viuen en una Ciutat dels Infants.

És una realitat que una ciutat pensada per als infants és una ciutat on la qualitat de vida de tota la població supera amb escreix la d’aquelles ciutats, com ara la nostra, que més bé no té cap tipus de programació ni per a grans ni per a petits.

És obvi que les ciutats estan pensades exclusivament per a homes treballadors, d’edat mitjana, sense cap tipus de problema de mobilitat. Les persones majors, les dones, les famílies amb nins petits, les persones amb alguna discapacitat, en definitiva, la resta de ciutadans i ciutadanes, sovint es troben amb una ciutat excloent, poc accessible, poc acollidora.

El BLOC per Palma ens sumarem a aquest projecte que consisteix en tenir una ciutat més humana, on totes les ciutadanes i tots els ciutadans participen democràticament en programar i decidir els projectes i inversions que l’ajuntament posa en funcionament en una localitat. Aquest full que us presentam pretén ser una presentació del nostre programa electoral i de la nostra proposta de convertir Palma en una Ciutat dels Infants.

La creació d’una regidoria d’Infància, Família i Joventut, on es podran programar, coordinar i realitzar projectes dirigits a aconseguir que Palma sigui una ciutat on els nins i nines puguin créixer en llibertat, però mai al marge de la resta de ciutadans.

La creació d’un Consell Municipal d’Infància, descentralitzat mitjançant consells a les diferents barriades, farà possible que aquells ciutadans que per ser menors d’edat no participen a través de sistemes democràtics, podran fer sentir les seves veus, les seves necessitats des del seu punts de vista, i que aquestes siguin ateses per l’administració.

El disseny de carrers, de places, de parcs de les ciutats acollides a projectes de ciutats dels infants, n’existeixen d’altres arreu del mĂłn a mĂ©s del promogut per Tonucci, tots ells semblants, fa que les ciutats donin resposta a necessitats no nomĂ©s dels mĂ©s petits, sinĂł tambĂ© per als mĂ©s grans.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: