"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/05/2007

El Bloc presenta les seves propostes per fer efectiva la igualtat entre homes i dones

Joana Llu茂sa Mascar贸, Fina Santiago i Nanda Ramon, acompanyades de les candidates del BLOC per Mallorca, han presentat el comporm铆s del BLOC per assolir la participaci贸 real entre homes i donesEl BLOC per Mallorca considera fonamental aconseguir la igualtat real entre homes i dones. Partim d鈥檜na situaci贸 de desigualtat, les taxes d鈥檕cupaci贸 i d鈥檃tur, les difer猫ncies salarials, la representaci贸 p煤blica, etc. s贸n clarament discriminat貌ries per a les dones, per aix貌 les pol铆tiques en ocupaci贸, serveis socials, seguretat, urbanisme, conciliaci贸 de la vida familiar, personal i familiar, etc. no afecten de la mateixa manera els homes i les dones.

Des del BLOC per Mallorca es vol fer una aposta per assolir la participaci贸 real, amb l鈥檃plicaci贸 d鈥檜na s猫rie de mesures que no generin m茅s discriminacions i corregeixin les desigualtats existents:

- Creaci贸 del Consell de Dones Auton貌mic. Aquest consell tindr脿 entre altres les funcions de crear 貌rgans de participaci贸 i interlocuci贸 amb el moviment de dones, enfortir les seves organitzacions i les seves estructures de participaci贸 de tal forma que es faci realitat la ciutadania activa, compromesa amb el seu entorn.

- Creaci贸 del Consell Municipal de Dones amb la participaci贸 de les associacions de dones, altres entitats i representants dels diferents grups pol铆tics.
associacions de dones.

- Reconvertir la Llei de la dona en una aut猫ntica Llei per a la Igualat de dones i homes i comprom铆s de dotaci贸 econ貌mica suficient per a fer-la efectiva.

- Eliminar que els partits pol铆tics seran subvencionats amb un 10% m茅s que la dotaci贸 que correspongui
per cada esc贸 ocupat per una dona en el Parlament.

- A trav茅s de l麓Institut Balear de la Dona Elaboraci贸 d鈥檜n nou Pla d麓Igualtat d麓Oportunitats per a les Illes Balears, amb dotaci贸 econ贸mica suficient i amb la participaci贸 de les entitats i ONG鈥檚 implicades.

- Foment d麓estudis que incloguin la perspectiva de g猫nere i les seves implicacions a les Illes Balears.

-Aprovar el Protocol auton貌mic d鈥檃tenci贸 a la dona maltractada, amb la participaci贸 de totes les administracions i col鈥ectius professionals implicats.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: