"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/05/2007

El BLOC incrementarà el pressupost destinat a sanitat fins arribar a la mitjana espanyola i un mínim de 10 minuts de consulta per pacient

Els candidats del BLOC, Biel Barceló, Joana Lluïsa Mascaró, Miquel Àngel Llauger i Margalida Seguí han presentat aquesta matí aquesta proposta davant l’Hospital de referència de Son Dureta.El Bloc incrementarà el pressupost destinat a sanitat fins arribar a la mitjana espanyola. Els candidats del BLOC, Biel Barceló, Joana Lluïsa Mascaró, Miquel Àngel Llauger i Margalida Seguí han presentat aquesta matí aquesta proposta davant l’Hospital de referència de Son Dureta. El BLOC també vol que es destini un mínim de 10 minuts de consulta per pacient.

Els candidats del BLOC han posat de manifest que la sanitat pública col•lapsada i que la despesa sanitària pública per càpita a les Illes Balears (873 €) és una de les més baixes de tot l’estat, i recorden que la mitjana estatal és un 10% més alta (950 €) que a les Illes Balears. Des del BLOC també han explicat que a les Illes Balears fan falta més de 500 llits en hospitals públics per arribar a la mitjana estatal de 3 llits per cada 1000 habitants (les Illes Balears haurien de passar de 2.500 a 3.000) i que els índex de satisfacció amb la sanitat, són dels més baixos de tot l’estat.

Per tot això el BLOC proposa 11 mesures en sanitat:

1) Augment de la inversió sanitària. Incrementar el pressupost destinat a la sanitat, fins arribar a la mitjana espanyola. La inversió es centrarà de manera prioritària en la creació i potenciació de recursos sanitaris públics, deixant en un segon nivell la possibilitat de col•laboració amb el sector privat i en un tercer nivell la gestió privada de serveis públics.
2) L’hospital de Son Espases, no s’ha de construir: costa el doble que la reforma de Son Dureta. El BLOC aposta per la reforma integral de Son Dureta. Tenint un espai privilegiat com Son Dureta, al costat d’un bosc i amb vistes a la mar no és necessari Son Espases
3) L’increment de la despesa sanitària, ha de permetre la reducció de les llistes despesa i ha de garantir un mínim de 10 minuts de consulta per pacient i noves prestacions.
4) Garantir a tota la població l’atenció bucodental, aparells auditius i ulleres.
5) Construcció de més centres de salut i millorar les dotacions tecnològiques: radiodiagnòstic, ecografies, proves microbiològiques, etc.).
6) S’ha de regular per Llei autonòmica les activitats professionals homeòpates: professionals i medicaments homeopàtics s’han d’incorporar al sistema públic de salut.
7) Incorporar a la cartera de sanitat pública la cirurgia ocular refractària (làser)
8) Garantir el testament vital, ampliar la seva aplicació.
9) Programa permanent d’atenció sanitària en l’escoles per promoure hàbits d’alimentació saludable i implantar programes de prevenció dels trastorns alimentaris.
7) Increment del nombre d’Unitats de Salut Mental. Direcció Autonòmica de Salut Mental, que coordini les diferents actuacions de salut mental.
8) Crear el Centre Oncològic de les IB: dirigeixi l’activitat assistència i d’investigació en matèria de càncer.
9) Control del consum de medicaments a través de la targeta sanitària. Generalització de l’ús de genèrics.
10) Revisar els protocols, mètodes i tècniques utilitzades en l’atenció durant l’embaràs, part i naixement. El Bloc respectarà totes les recomanacions de la OMS informarà la població de les possibilitats d’escollir el part i naixement que es desitja i defensarà la possibilitat d’elecció del part a casa.
11) Creació de la facultat i la titulació de medicina a la UIB.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: