"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 02/05/2007

El Bloc aposta pel transport p煤blic i sostenible

Des del BLOC consideren que la inversi贸 en transport p煤blic ha de ser superior a la inversi贸 en carreteresEl BLOC ha presentat aquest mat铆 les seves propostes en transport ferroviari. A la roda de premsa era presents el candidat del BLOC a la presid猫ncia del Govern, Biel Barcel贸, acompanyat per Joana Llu茂sa Mascar贸, candidata a la presid猫ncia del Consell, Miquel 脌ngel Llauger, Miquel Rossell贸 i Joan Llad贸.

Des del BLOC han explicat que actualment el transport ferroviari 茅s insuficient i car. Segons ha exposat Biel Barcel贸, 鈥淟es Illes Balears s贸n la regi贸 de la UE amb m茅s cotxes per habitant. Hi ha una saturaci贸 evident del transport privat, mentre que la xarxa de transport p煤blic 茅s totalment insuficient i una de les m茅s cares de l鈥檈stat: els abonaments mensuals o el billets senzills, s贸n mes cars que a Madrid o Barcelona鈥. Aix铆 mateix, el cap de llista del BLOC ha recordat que 鈥渓鈥檌mpuls que va donar el Pacte al tren s鈥檋a aturat: en nom茅s 4 anys, es va doblar el nombre d鈥檜suaris (de 1,4 milions de passatgers, a 2,8). Aquesta legislatura, l鈥檌ncrement de passatgers ha estat nom茅s del 5% anual: no s鈥檋a incrementant un s貌l quil貌metre de xarxa ferrovi脿ria鈥.

Davant aquesta situaci贸 el BLOC aposta pel transport p煤blic i sostenible i es marca com a prioritat pressupost脿ria que la inversi贸 en transport p煤blic ha de ser superior a la inversi贸 en carreteres.

El total de la inversi贸 prevista en la proposta del BLOC 茅s de 1.250 milions d鈥檈uros. Aquesta inversi贸 inclou la construcci贸 de 218 Km de xarxa de ferrocarril (electrificats), el soterrament de la l铆nia de tren al seu pas per Inca i Manacor i l鈥檃dquisici贸 de 150 vagons i 30 m脿quines. Per altra banda, cal electrificar els trams actuals existents (Palma-Inca-Manacor). El termini
per la realitzaci贸 d鈥檃quests obres 茅s de 2 legislatures (2007-2015). El seu finan莽ament he de sortir de la disminuci贸 del cost destinat a la construcci贸 de noves autopistes. (En l鈥檃ctual legislatura, s鈥檋i ha destinat m茅s de 755 milions d鈥檈uros. Els trams d鈥橢ivissa-Sant Antoni i l鈥檃cc茅s aeorport (22 km en total), han costat 477 milions d鈥檈uros) i del Pla Estatal d鈥橧nversions Ferrovi脿ries. (El Parlament Balear va aprovar el 17 de mar莽 de 2004, una moci贸 del PSM en que s鈥檌nsta al Govern Central a invertir 816 milions a la xarxa ferrovi脿ria de Mallorca, un 2% del pressupost total d鈥檃quest Pla).
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: