"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/04/2007

El BLOC vol intensificar la cultura de la prevenci贸 i la lluita contra la sinistralitat laboral i les malalties professionals

Segons el BLOC, el creixement dels accidents laborals a Balears en aquesta legislatura no 茅s un fet a茂llat ni el resultat inevitable del creixement de l鈥檕cupaci贸



El BLOC ha presentat aquest mat铆 en roda de premsa la seva proposta sobre salut laboral. A la mateixa eren presents Biel Barcel贸, Miquel Rossell贸, Joan Llad贸 i Eberhard Grosske.

Segons el BLOC, el fet que Balears torni encap莽alar l鈥檈stad铆stica de sinistralitat en el conjunt de l鈥橢stat, despr茅s d鈥檜ns anys que es posava com a exemple d鈥檃cci贸 en猫rgica i de bons resultats, ja basta per entendre la necessitat de redre莽ar les pol铆tiques laborals d鈥檃questes Illes.

El Bloc apunta que aquesta nefasta situaci贸 actual t茅 unes causes ben concretes com s贸n: la reducci贸 dels imports destinats a finan莽ar projectes, programes i plans de formaci贸 en mat猫ria de salut laboral a les empreses; la supressi贸 de la totalitat les ajudes per a l鈥檈xtensi贸 i ampliaci贸 dels delegats de prevenci贸 a les empreses; l鈥檈liminaci贸 dels fons destinats a la formaci贸 dels delegats de prevenci贸, del conveni de col鈥aboraci贸 amb la Inspecci贸 de Treball que permetia que aquesta pogu茅s tenir m茅s mitjans i recursos en l鈥檈xercici de la seva funci贸 inspectora i del conveni entre les organitzacions sindicals i les conselleries de Treball i d鈥橭bres p煤bliques per al control i seguiment de l鈥檕bra p煤blica de les Illes Balears, entre d鈥檃ltres.

Davant aix貌, el BLOC proposa intensificar la cultura de la prevenci贸 i la lluita contra la sinistralitat laboral i les malalties professionals. Les mesures concretes s贸n:

鈥 Recuperar l鈥橧nstitut de Salut Laboral de les Illes Balears.

鈥 Refor莽ar el pla d鈥檌nspecci贸 i control amb la incorporaci贸 de 10 nous t猫cnics i la participaci贸 activa dels agents socials.

鈥 Recuperar i incrementar els convenis de col鈥aboraci贸 amb la Inspecci贸 de Treball.

鈥 Consolidar i ampliar el nombre i intensitat de treball dels delegats de prevenci贸 a les empreses.

鈥 Establir criteris als plecs de contractaci贸 de les administracions que afavoreixin la seguretat i la salut laboral i l鈥檈stabilitat de les plantilles.

鈥 Elaborar un nou Pla Estrat猫gic de Salut Laboral (2007-2011) amb la participaci贸 de sindicats i associacions empresarials que incorpori els aprenentatges obtinguts de l鈥檈laboraci贸 i execuci贸 del Pla anterior, dotat dels recursos necessaris per a garantir la seva
efic脿cia.

Els candidats del BLOC asseguren que el conjunt de mesures anteriors tendria una efic脿cia limitada si al mateix temps no es treballa amb rigor i intensitat en la reducci贸 de la precarietat i manca de formaci贸, variables molt vinculades a la sinistralitat, que s贸n tan presents en el nostre m贸n laboral i proposen:

鈥 Reelaborar el Pacte per l鈥橭cupaci贸 a les Illes Balears.

鈥 Frenar, d鈥檜na manera urgent, el proc茅s de precaritzaci贸 de la funci贸 p煤blica.

鈥 Potenciar el Servei d'Ocupaci贸 de les Illes Balears (SOIB) com eix vertebrador del conjunt de pol铆tiques actives d'ocupaci贸.

鈥 Enfortiment i ampliaci贸 dels actuals nivells de concertaci贸 de serveis del SOIB amb les entitats locals (Consells, Ajuntaments i Mancomunitats) a partir de l鈥檌mpuls i consolidaci贸 dels pactes locals d'ocupaci贸.

鈥 Posada en marxa dels mecanismes necessaris per a l鈥檈xercici efectiu del control i seguiment de la contractaci贸 laboral per tal de reduir i evitar els nivells actuals de frau en l鈥檈ncadenament de contractes temporals.

鈥 La formaci贸 professional, un objectiu prioritari i permanent.




      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: