"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 25/04/2007

El PSM vol que les Normes Subsidi脿ries d鈥橝ndratx contemplin Cala Blanca i Montport com a s貌l r煤stic

Els nacionalistes ho proposaran en la Comissi贸 Insular d鈥橴rbanisme de dijous dia 26El grup de consellers del PSM-Entesa Nacionalista proposar脿 a la Comissi贸 Insular d鈥橴rbanisme de Mallorca, que el proper dijous ha de discutir l鈥檃provaci贸 de les NNSS d鈥橝ndratx, que no inclogui Cala Blanca i Montport com a s貌ls urbanitzables sin贸 com a s貌l r煤stic.

Pel que fa a Cala Blanca, el PSM considera incongruent que les NNSS aprovades per l鈥檃juntament, i que est脿 previst aprovar en la Comissi贸 Insular d鈥橴rbanisme de dijous dia 26, recullin el car脿cter urbanitzable de la zona quan l鈥檃juntament havia mantingut que s鈥檋auria de desclassificar i el Consell de Mallorca t茅 en tramitaci贸 una revisi贸 del Pla Territorial suposadament per evitar la seva transformaci贸. Per aix貌, demanen que es clarifiqui la situaci贸 jur铆dica dels terrenys i siguin declarats r煤stics.

Respecte de Montport (pol铆gon 19), es tracta d鈥檜nes cinc centes places en un coster del Port d鈥橝ndratx, que encara no ha estat urbanitzat i que els documents de treball del Pla Territorial en l鈥檃nterior legislatura proposaven desclassificar pel seu inter猫s ambiental i paisatg铆stic. Aix貌 no obstant, el pacte PP i UM va voler mantenir-los com a s貌l urbanitzable.

(L鈥檜rbanitzable de Montport no s鈥檋a de confondre amb els terrenys r煤stics 鈥搎ue el PGOU de 1976 considerava urbans- on s鈥檋i estan constru茂nt blocs de pisos amb llic猫ncies d鈥檕bra impugnades pel Consell de Mallorca i sota investigaci贸 en el cas Voramar-, aquests terrenys s铆 s贸n considerats r煤stics pel nou PGOU en compliment de les prescripcions imposades pel Consell).

El PSM, tot i no compartir les Normes que ha aprovat l鈥檃juntament, no s鈥檕posar脿 a la seva aprovaci贸 a fi de substituir les actuals que s贸n de fa trenta anys.

Els nacionalistes recorden que fa anys que estan demanant aquesta aprovaci贸 i recorden alguns moments de la tramitaci贸:

1. La tramitaci贸 de les NNSS va comen莽ar l鈥檃ny 1995.
2. Maig de 2003 la CIUM va suspendre la tramitaci贸 de les NNSS d鈥橝ndratx amb una mala fi de defici猫ncies. L鈥檃juntament va aprovar la seva subsanaci贸 l鈥檃gost de 2004, per貌 el Consell no va incloure el punt a l鈥檕rdre del dia de la CIUM fins al juliol de 2005 (el PSM havia denunciat reiteradament el retard).
3. La proposta de la pon猫ncia t猫cnica era d鈥橝PROVAR AMB PRESCRIPCIONS, per貌 la CIUM (de dia 22 de juliol de 2005), per mor del desencontre entre PP i UM, a proposta del seu President, Bartomeu Vicens, va canviar la proposta dels t猫cnics per una suspensi贸 amb defici猫ncies, per la qual cosa tornava a deixar vigent el Pla General de 1976. Antoni Alorda (PSM) va protestar per aquest canvi i va advertir que deixava en mans de l鈥檃juntament subsanar o no, i el temps per fer-ho.
4. De llavor en莽脿 el PSM insisteix en l鈥檃provaci贸 immediata de les noves normes que, tot i no compartir-les 铆ntegrament, suposarien una millora considerable (mocions estiu 2006). En aquest sentit, el PSM nom茅s hi afegia l鈥檈smena de desclassificar Cala Blanca i Montport, aix铆 com no reconsiderar cap de les prescripcions imposades el 2003.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: