"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 25/04/2007

El BLOC denuncia que les obres de Son Espases han destru茂t gran part dels BIC de la Font de la Vila i la S铆quia d鈥檈n Baster

El BLOC sol鈥icita la paralitzaci贸 cautelar de les obres de Son EspasesEn una visita realitzada avui per Joana Llu茂sa Mascar贸, Miquel Rossell贸, Nanda Ramon i Bernat Aguil贸, acompanyats per membres de la plataforma Salvem la Real, el BLOC ha constatat la greu destrucci贸 que est脿 patint el patrimoni hist貌ric hidr脿ulic de Ciutat a la zona d鈥檕bres de Son Espases.

Segons han pogut comprovar els membres del BLOC, el tra莽at de la Font de la Vila a l鈥檌nterior del per铆metre d鈥檕bres ha estat destru茂t, s鈥檋a constru茂t i circulat amb vehicles pesats damunt les s铆quies protegides, no s鈥檋an senyalitzat els elements protegits, no es realitza el preceptiu seguiment arqueol貌gic, etc. En aquest sentit, el BLOC posa de manifest que a dins les obres de Son espases s鈥檈st脿 cometent delictes contra el patrimoni que precisen depurar responsabilitats.

A m茅s, la Plataforma de Salvem la Real ha trobat un ramal subterrani de la s铆quia den Baster que es dirigeix des de Son Espases Vell cap Son Cabrer (on va estar ubicat el primitiu monestir) travessant tota la zona d鈥檕bres que no dubtam que acabar脿 amb la seva destrucci贸. Es tracta d鈥檜na obra de factura medieval probablement constru茂da el 1309, tal i com acredita la documentaci贸 existent.

Davant el risc d鈥檌mminent destrucci贸 d鈥檃questa s铆quia medieval, el BLOC per Mallorca demana la immediata actuaci贸 del Consell de Mallorca, que permeti la protecci贸 conjunta del patrimoni hidr脿ulic de Palma i de la totalitat del santuari.

En aquest sentit, els grups de Consellers del PSM-Entesa Nacionalista i d鈥橢squerra Unida-Els Verds presentaran una moci贸 d鈥檜rg猫ncia al Ple del Consell de Mallorca per tal d鈥檌nstar a la modificaci贸 del BIC de la Real perqu猫 obtingui la categoria de Conjunt Hist貌ric enlloc de l鈥檃ctual de Monument.

Des del BLOC tamb茅 demanen l鈥檕bertura amb car脿cter immediat i urgent d鈥檜n expedient d鈥檌nfracci贸 contra el patrimoni hist貌ric i paralitzar les obres fins que es depurin les responsabilitats pertinents. Aix铆 mateix, el Bloc per Mallorca sol鈥icta a la fiscalia l鈥檃dopci贸 immediata de mesures que impedesquin que continu茂 la destrucci贸 patrimonial i que s鈥檌nici茂 un procediment judicial penal contra els responsables del desastre.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: